Menu
 

Aptauja. Kādam ir jābūt nākamajam Latvijas prezidentam? Apriņķis.lv

  • Autors:  Santa Bogdane
Foto - Santa Bogdane un Valsts prezidenta kanceleja Foto - Santa Bogdane un Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidenta vēlēšanas notiks 31. maijā, un šobrīd tām oficiāli ir pieteikti trīs kandidāti: “Apvienotais saraksts” augstajam amatam virza politiskās apvienības dibinātāju uzņēmēju Uldi Pīlēnu, partija “Progresīvie” – publiskās pārvaldības eksperti Elīnu Pinto, bet “Jaunā Vienotība” – pašreizējo ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču.

Inta

Prezidentam noteikti ir vairāk jādomā par tautu. Jābūt atbildīgam un enerģijas pilnam. Protams, jāzina svešvalodas, lai varētu doties ārvalstu vizītēs. Noteikti jāmāk strādāt ar dažādām modernajām tehnoloģijām. Vissvarīgākais – labas oratora prasmes.

Jānis

Prezidentam ir jābūt gudram, tādam, kas spēj uzklausīt tautas viedokli, jo bez tautas prezidents ir nekas. Jāpiemīt kritiskajai domāšanai. Noteikti jāmāk vadīt tautu un valsti. Gan sieviete, gan vīrietis ir vienlīdz spējīgi vadīt tautu. Vienalga, kurš ir pie stūres, tāpat var avarēt.

Hanna

Prezidentam jābūt izglītotam, poliglotam vai vismaz spējīgam efektīvi komunicēt svešvalodās, īpaši angļu valodā. Prezidentam ir jābūt ar skaidru vīziju par modernu un ilgtspējīgu nākotni Latvijai.

Ilze

Prezidentam ir jāpārvalda svešvalodas un jābūt tendētam uz ārpolitiku un valsts aizsardzību. Svarīgas ir labas oratora prasmes. Jāprot sevi labi pasniegt, pārstāvot valsti. Galvenais, lai viņš pildītu savus pienākumus un būtu veiksmīga valsts seja.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.