Menu
 

Ķekavas novadā dzēsts plašs meža ugunsgrēks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustratīvs foto - pixabay.com Ilustratīvs foto - pixabay.com

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 57 izsaukumus – 31 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā desmit uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un piecus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi. Palīdzība bija nepieciešama arī Ķekavas novadā, informē VUGD.

Plkst.11.47 saņemts izsaukums uz Ķekavas novada Ķekavas pagastu, kur dega mežs 5 hektāru platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās arī Valsts meža dienesta darbinieki. Plkst.21.34 VUGD darbu notikuma vietā noslēdza.

Glābšanas dienesta pārstāvji atgādina, ka, uzturoties mežā, visiem iedzīvotājiem ir jāievēro ugunsdrošības prasības. Lai samazinātu meža ugunsgrēka izcelšanās iespējas, meža ugunsnedrošajā periodā ir noteikti vairāki būtiski aizliegumi un ierobežojumi, par kuru neievērošanu var piemērot administratīvo, civiltiesisko atbildību un arī kriminālatbildību.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz vietām, kur dega dzīvojamā māja, dārza māja, elektrosadales skapis, vieglās automašīnas ģenerators, dzesēšanas ventilators, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, nožogojums, siena rullis, niedres, krūmi un piecos gadījumos atkritumi, vēsta VUGD.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.