Menu
 

Aptauja. Kā vērtējat Edgara Rinkēviča ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un Ieva Ābele, Saeima Foto - Liene Ozola un Ieva Ābele, Saeima

Saeima par nākamo Valsts prezidentu ievēlēja premjera partijas “Jaunā Vienotība” virzīto kandidātu, ilggadējo ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV). Par viņa ievēlēšanu nobalsoja 52 deputāti no “Jaunās Vienotības” (26 balsis) un opozīcijas partijām – Zaļo un Zemnieku savienības (16 balsis) un “Progresīvie” (10 balsis). Rinkēvičam svinīgais solījums būs jādod un amatā paredzēts stāties jūlija pirmajā pusē, kad pilnvaras noslēgsies pašreizējam Valsts prezidentam Egilam Levitam.


Nauris

Neviens no trim izvirzītajiem kandidātiem nebija mans favorīts, tāpēc man nav tāda izteikti pozitīva vai negatīva vērtējuma. Kā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs bija labs, jācer, ka tāds viņš būs arī Valsts prezidenta amatā.

Vera

Man grūti viņu vērtēt kā cilvēku, bet kā politiķis man Rinkēvičs šķiet labs. Domāju, ka viņš būs labs prezidents, jo viņš ir ļoti pieredzējis un zinošs politiķis.

Valentīna

Ar Rinkēviča ievēlēšanu ir skaidrs, ka nekas valstī nemainīsies, nebūs nekādas jaunas vēsmas, viss būs kā ierasts. Man ļoti patika tā sieviete (Elīna Pinto, – red.). Jauna, perspektīva. Bet vispār es domāju, ka tautai būtu jādod iespēja vēlēt Valsts prezidentu.

Svetlana

Es gribēju sievieti prezidenti, jo viņa mums būtu kā māte. Mūsu Latvijai vajag māti. Tēvu arī vajag, bet tas nevar būt Rinkēvičs. Viņš jau sen ir politikā un strādā valdībā, bet tēvs tautai viņš nav.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.