Menu
 

Jūrmalā par augstiem sasniegumiem apbalvo 191 skolēnu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Artis Veigurs Foto - Artis Veigurs

Mācību gada izskaņā Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība izsaka atzinību labākajiem skolēniem, piešķirot naudas balvas par augstiem mācību sasniegumiem, par izciliem sasniegumiem valsts un starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs un par nozīmīgiem sasniegumiem vizuālajā mākslā, mūzikā un sportā. Dzintaru koncertzālē 8. jūnijā 7., 8., 10. un 11. klašu skolēniem tika pasniegti Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības pateicības raksti un naudas balvas. Savukārt 9. un 12. klašu skolēniem mācību gads noslēgsies pēc valsts eksāmeniem, tādēļ naudas balvas šo klašu absolventiem tiks piešķirtas 28. jūnijā.

Šogad pašvaldības naudas balvas piešķirtas 191 pilsētas skolu 7.–8. un 10.–11. klašu skolēnam; 176 no viņiem vidējā atzīme ir augstāka par 8,5 ballēm. Šajā mācību gadā augsti mācību sasniegumi ir arī izglītojamajam Oleksandram Poviernovam no Ukrainas, kurš mācās Jūrmalas Valsts ģimnāzijas 10.klasē, norāda pašvaldībā. Par izciliem sasniegumiem vizuālajā mākslā, mūzikā un sportā naudas balvas piešķirtas 11 skolēniem: Jūrmalas Bērnu un jauniešu interešu centra audzēknim, pieciem Jūrmalas Mākslas skolas audzēkņiem, trim Jūrmalas Sporta skolas audzēkņiem un trim Jūrmalas Mūzikas vidusskolas audzēkņiem.

Vispārējās vidējās izglītības programmu absolventi, kas vidējās izglītības posmu 2022./2023. mācību gadā ir pabeiguši ar teicamiem un izciliem mācību rezultātiem, kur gada vērtējums nav zemāks par 9 ballēm, saņems īpašu Ministru prezidenta atzinību. Šim apbalvojumam izvirzīti seši Jūrmalas vispārējās izglītības iestāžu absolventi: Jūrmalas Valsts ģimnāzijas skolnieces Estere Kaķerāne un Nikola Zīriņa, Jūrmalas Kauguru vidusskolas skolniece Jana Dreijere, Jūrmalas Pumpuru vidusskolas skolēni Džastina Dženifera Kaļiņina, Georgijs Kuļibaba un Ričards Viņķis.

Pašvaldībā atgādina, ka naudas balvas skolēniem tiek piešķirtas kopš 2016. gada atbilstīgi Jūrmalas pilsētas domes nolikumam “Nolikums par naudas balvu piešķiršanu Jūrmalas pašvaldības izglītības iestāžu izglītojamajiem”. Naudas balvu apmērs ir no 50 līdz 250 eiro – atbilstīgi nolikumam.

Par augstiem mācību sasniegumiem 7., 8. un 9. klašu skolēniem tiek piešķirta naudas balva 100 eiro, 10.–12. klašu skolēniem – 150 eiro. Par izciliem sasniegumiem valsts un starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs naudas balvu apmērs ir 70–250 eiro, par nozīmīgiem sasniegumiem vizuālajā mākslā, mūzikā un sportā – 100 eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.