Menu
 

Grupa "Rāmi Riti" izdod albumu "Zin Dieviņis, zin Laimiņa" un aicina uz koncertu Turaidā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto, video - publicitātes Foto, video - publicitātes

Grupa “Rāmi Riti” laiž klajā jaunu studijas albumu “Zin Dieviņis, zin Laimiņa”, videoklipu dziesmai “Sudraboti gaiļi dzied” un aicina uz prezentācijas koncertu 16.jūlijā Dainu kalnā Turaidas muzejrezervātā.

Albums “ Zin Dieviņis, zin Laimiņa” iever 12 kompozīcijas, kuras ved klausītāju ceļojumā gan uz sakrāli mītisko telpu, kur aužas, top Visuma audekls pavedienu pa pavedienam, kur satiekas Saules meitas ar Dieva dēliem, kuras svēta uguns, kur sildās pati Laima un Dievs; gan klausītājs ierauga sevi cilvēka mūža svarīgākajos ritos un brīžos, kuri caurvij cilvēka mūža gājumu.

Grupa informēja, ka darbs pie jaunā albuma tika iesākts tieši pirms gada, ierakstot dziesmu “Riti, riti rīta rasa”, kurai tika uzfilmēts arī videoklips īpašā spēka vietā Turaidas mežos. Šajā vasarā cikls ir noslēdzies, albums ir pabeigts, un ir radīts jauns videoklips dziesmai “Sudraboti gaiļi dzied”, veltot to mūsu tautas skaistākajam spēkpilnākajam, tradīcijām bagātākajam svētku laikam – vasaras saulgriežiem. Albuma veidošanas stāsts noslēgsies 16.jūlijā tieši Turaidā, Dainu kalnā, kur “Rāmi Riti” aicina klausītājus uz satikšanos albuma prezentācijas koncertā.

“Veidojot dziesmas “Sudraboti gaiļi dzied” video,  gribējās ietvert saulgriežu laika noskaņu, gan parādot Latvijas skaisto dabu, vietu, kur jūt, kā satiekas zeme un debesis,  gan spēku un tīrību, mieru un dinamiku, gan sievišķo un vīrišķo – abu polaritāšu saspēli, deju un rotaļīgumu. Dziesma “Sudraboti gaiļi dzied” ir stāsts par vasaras saulgriežu pašu galveno un svētāko mirkli – Saules meitas un Dieva dēla satikšanos – sievišķās un vīrišķās (zemes un debesu) enerģijas mijiedarbību, būšanu mūžīgā saspēlē, lai viss uz Zemes radītais spēkpilni turpinātos,” stāsta grupas soliste Inese Kozuliņa.

Videoklipa vizuālā un audio stāsta radīšanā piedalījās horeogrāfs Kaspars Brauns, veidojot dejas horeogrāfiju, sadarbojoties ar TDA “Dardedzes” dejotājiem un tā vadītāju Ilzi Kronbergu un repetitoru Andžeju Signarski,  fotogrāfs, video operators Mārtiņš Plūme, paši “Rāmi Riti” mūziķi, un gan dziesmas, gan visa albuma skaņu režisors Aigars Grāvers.

Albumu radīja un veidoja gan vairāku gadu garumā saspēlējušies “Rāmi Riti mūziķi – Inese Kozuliņa, Mārtiņš Miļevskis, Alisa Klimanska, Ivars Štubis, Kalvis Vītols, gan viņu draugi  mūzikā – čelliste Undīne Balode, koklētāja Zane Sniķere un dziedātājs Jānis Strazdiņš.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.