Logo
Drukāt šo lapu

Šomēnes Latvijā neprognozē lielu karstumu

Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Gaisa temperatūra šomēnes Latvijā varētu būt tuvu normai - nav gaidāms liels karstums, liecina jaunākās laika prognozes.

Sagaidāms, ka jūlijā Ziemeļeiropā bieži būs cikloni, to ietekmē Latvijā dominēs rietumu vēji, kas gādās par mēreni siltu laiku. Karsts laiks iespējams tikai īslaicīgi, ierodoties ciklona siltajam sektoram.

Lielākos karstuma viļņus vasarā parasti atnes anticiklons, bet pašreizējās prognozes neliecina, ka tuvākajā laikā varētu nostiprināties augsta spiediena apgabals.

Nokrišņu daudzums šomēnes Latvijā prognozēts tuvu daudzu gadu vidējam rādītājam vai mazāks par to. Līdz ar to daļā valsts iespējama sausuma turpināšanās.

Gaidāmajās brīvdienās, 8.-10.jūlijā, Latvijā pūtīs lēns līdz mēreni stiprs ziemeļrietumu vējš, mākoņu daudzums būs mainīgs un vietām - jo īpaši Vidzemē un Latgalē - īslaicīgi līs, iespējamas arī pērkona lietusgāzes. Minimālā gaisa temperatūra naktīs būs +8..+16 grādi, pēcpusdienās gaidāmi +18..+24 grādi.

Tuvākajās diennaktīs Rīgā gaidāms pārsvarā sauss laiks, iespējams tikai īslaicīgs lietus, lielāka nokrišņu varbūtība būs sestdien dienas pirmajā pusē.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024