Menu
 

Rīgas plānošanas reģions jauna projekta ietvaros kartēs sociālos pakalpojumus pašvaldībās

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - arhīvs Ilustrācija - arhīvs

Lai uzlabotu pašvaldību publisko pakalpojumu sniegšanas efektivitāti, Rīgas plānošanas reģions uzsācis īstenot jaunu projektu sociālo pakalpojumu jomā, kura ietvaros analizēs sociālo pakalpojumu tīklu reģionā, novērtēs pašvaldību līdzšinējo savstarpējo sadarbību sociālo pakalpojumu nodrošināšanā un attīstīšanā, sniedzot priekšlikumus, kā šo sadarbību uzlabot.

Otrs projekta virziens būs izvērtēt un sniegt priekšlikumus par Uzvedības sociālās korekcijas programmu nepilngadīgajiem likumpārkāpējiem (11-18 gadu vecuma posmā) reģiona pašvaldībās. Kā informēja Rīgas plānošanas reģiona komunikācijas speciāliste Inese Ozoliņa, projekta ietvaros par abām jomām tiks izstrādāta apmācību programma reģiona pašvaldību speciālistiem, lai stiprinātu to zināšanas sociālo pakalpojumu plānošanā, kā arī darbā ar nepilngadīgajiem likumpārkāpējiem, kas iesaistīti uzvedības sociālās korekcijas programmās.

Rīgas plānošanas reģions plāno identificēt papildus nepieciešamos pakalpojumus, analizējot pieejamo pakalpojumu atbilstību sociālajai struktūrai, demogrāfiskajām tendencēm, pakalpojumu minimālajam grozam, iedzīvotāju vajadzībām, izvērtēt pašvaldību līdzšinējo sadarbības praksi sociālo pakalpojumu nodrošināšanā iedzīvotājiem un sniegt priekšlikumus sadarbības pilnveidošanai.

Plānots, ka projekta ietvaros apmācības tiks nodrošinātas ap 260 reģiona pašvaldību darbiniekiem. Tāpat pašvaldībām būs iespēja iepazīties ar Latvijas un ārvalstu labās prakses piemēriem.

Projekts “Pašvaldību kapacitātes stiprināšana to darbības efektivitātes un kvalitātes uzlabošanai” tiek īstenots ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas finansējumu līdz 2026. gada 31.augustam. Uzsāktā projekta mērķis ir palielināt pašvaldību kapacitāti to darbības efektivitātes un kvalitātes uzlabošanai administratīvi teritoriālās reformas kontekstā, lai tās spētu nodrošināt tām likumos noteikto autonomo funkciju izpildi salīdzināmā kvalitātē un pieejamībā, ka arī spētu sniegt iedzīvotajiem kvalitatīvus pakalpojumus par samērīgām izmaksām atbilstoši aktuālajām demogrāfiskajām tendencēm.

Kā zināms, Rīgas plānošanas reģionu veido Rīga un Jūrmala, kā arī septiņi novadi – Ādaži, Mārupe, Ķekava, Olaine, Ropaži, Salaspils un Sigulda.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.