Menu
 

No augusta plānots par 0,2% mazāks siltumenerģijas tarifs Olainē un Pārolaines ciemā

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

AS "Olaines ūdens un siltums" no 4.augusta plāno par 0,2% samazināt siltumenerģijas tarifu Olainē un Pārolaines ciemā, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Patlaban noteiktais tarifs, kas stājās spēkā 5.jūlijā, ir 71,84 eiro par megavatstundu, bet no 4.augusta plānotais tarifs ir 71,7 eiro par megavatstundu. 

Noteiktā tarifa izmaiņas pret spēkā esošo tarifu ir saistītas ar dabasgāzes cenas izmaiņām.

Noteiktais tarifs stāsies spēkā, ja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) nebūs pieņēmusi un publicējusi oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" lēmumu par noteiktā tarifa spēkā stāšanās atsaukšanu.

Uzņēmums plānoto tarifu 3.jūlijā ir iesniedzis SPRK.

Lielāko daļu jeb 70% no siltumtīklos nodotā apmēra "Olaines ūdens un siltums" iepērk, bet pārējo saražo pats, izmantojot dabasgāzi.

Komersantam ir piešķirta SPRK atļauja pašiem noteikt tarifus, ja mainās kurināmā cena, iepirktās siltumenerģijas izmaksas vai pārdotās elektroenerģijas cena. Ikreiz, kad mainās minētie ietekmējošie faktori, komersanti iesniedz tarifus SPRK izvērtēšanai. Līdz ar to gada laikā tarifi vienam komersantam var mainīties vairākas reizes - gan pieaugt, gan samazināties.

Uzņēmuma "Olaines ūdens un siltums" apgrozījums 2022.gadā bija 10,756 miljoni eiro un zaudējumi - 232 858 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Olaines ūdens un siltums" reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 12,94 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgais akcionārs ir Olaines novada pašvaldība.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.