Menu
 

"Olainfarm" piecās valstīs reģistrējis jaunu uroloģijā lietotu medikamentu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Farmācijas kompānija AS "Olainfarm" Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Čehijā un Slovākijā reģistrējusi jaunu uroloģijā lietotu antibakteriālo medikamentu un sākusi reģistrāciju vairākiem kardioloģijas un pretiekaisuma produktiem, aģentūru LETA informēja kompānijā.

Kā norāda pārstāvji, patlaban divi "Olainfarm" kardioloģijas produkti - hemostatisks līdzeklis un antitrombotisks līdzeklis - pieteikti reģistrācijai kopumā desmit Eiropas valstīs valstīs, tostarp Francijā, Spānijā, Itālijā, Vācijā, Polijā, Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Čehijā un Slovākijā. Tikmēr Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Francijā, Slovākijā un Spānijā sākta seruma lipīdus modificējoša līdzekļa reģistrācija. Vienlaikus pretiekaisuma un pretreimatisma līdzekļa, kā arī endokrīnās terapijas līdzekļa reģistrācija sākta deviņās valstīs - Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Vācijā, Spānijā, Itālijā, Čehijā un Slovākijā.

Jau ziņots, ka "Olainfarm" produktu portfelī ir vairāk nekā 100 produktu un starpproduktu, un patlaban izstrādes procesā ir 50 jauni produkti, tostarp sirds un asinsvadu slimībām, centrālās nervu sistēmas slimībām, uroloģijai, gremošanai, kā arī alerģiju ārstēšanai. Paredzēts, ka gadā "Olainfarm" īstenos vismaz desmit jaunu produktu izstrādi vai tehnoloģisko pārnesi.

Jau vēstīts, ka "Olainfarm" apgrozījums 2021.gadā bija 105,51 miljons eiro, kas ir par 13,6% vairāk nekā 2020.gadā, bet kompānijas peļņa saruka par 12,1% un bija 10,137 miljoni eiro. Savukārt "Olainfarm" koncerna apgrozījums 2021.gadā bija 137,747 miljoni eiro, kas ir par 12,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa pieauga par 34,1% - līdz 12,712 miljoniem eiro. Finanšu dati par 2022.gadu vēl nav pieejami.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" koncernā ietilpst SIA "Klīnika DiaMed", "OlainMed", SIA "Latvijas aptieka", SIA "Silvanols", SIA "Olainfarm enerģija", SIA "Farmācijas, biomedicīnas un medicīnas tehnoloģiju Kompetences centrs", SIA "Global Lux" un SIA "Tonus Elast".

"Olainfarm" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 30 079 109 eiro. Kompānijas īpašniece ir AS "Repharm" grupas māteskompānija AS "AB City". "AB City" patiesie labuma guvēji ir Josifs Apts, Sergejs Korņijenko, Andrejs Leibovičs, Aleksandrs Livšics, Mihails Lurje, Jeļena Ņikitina, Jānis Oskerko un Roberts Tavjevs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.