Menu
 

Visās Jūrmalas valstspilsētas oficiālajās peldvietās ūdens kvalitāte atbilst normai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lielupes, Bulduru un Dzintaru kā arī Majoru, Pumpuru, un Mellužu oficiālajās jūras peldvietās Jūrmalas valstspilsētā ūdens mikrobioloģiskā kvalitāte atbilst normai un peldēties atļauts, trešdien pavēstīja Veselības inspekcija. Līdz ar to visās Jūrmalas valstspilsētas oficiālajās peldvietās ūdens atbilst higiēnas prasībām un šajā vietās var droši peldēties.

Kā tika ziņots, pagājušajā nedēļā inspekcija noteica peldēšanās aizliegumu un ierobežojumus virknei oficiālo jūras un iekšzemes peldvietu pēc tam, kad šajās vietās jūlija sākumā tika konstatēts augsts mikrobioloģiskais piesārņojums, kas neatbilst higiēnas prasībām.

Inspekcijas speciālisti atgādina, ka aizliegums peldēties liecina, ka peldoties šādā ūdenī pastāv lielāks risks saslimt ar kādu no ādas, gļotādas vai kuņģa – zarnu trakta infekcijas slimībām.

Veselības inspekcijas skaidro, ka jūlijā peldūdens kvalitāti varētu būt ietekmējušas pirms paraugu ņemšanas pēdējo dienu novērotās lietusgāzes un iespējamā piesārņojuma ieskalošanās no apkārtējās sauszemes teritorijas, kā arī lietus ūdeņu kopā ar neattīrītiem notekūdeņiem ieplūšana ūdenstilpēs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.