Menu
 

Skulmju dzimtas māju ekspozīcijā Mālpilī priecēs Dārza svētki ar mākslinieku plenēru

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - tourism.sigulda.lv Foto - tourism.sigulda.lv

6.augustā Skulmju dzimtas mājas ekspozīcijā Mālpilī norisināsies Dārza svētki. Viens no galvenajiem šī pasākuma mērķiem ir popularizēt mākslas radīšanas procesu, padarot to pieejamāku skatītājam, un dot iespēju māksliniekiem iepazīties ar Mālpils apkārtni, tās dabu, arhitektūru un strādāt vidē, kurā strādāja tādi novada mākslinieki kā Oto Skulme, Marta Skulme un Džemma Skulme, informē Mālpils Kultūras centra kultūras pasākumu organizators Adrians Rakuzovs.

Dārza svētku noslēgumā apmeklētājiem būs iespēja baudīt "Trio Tresensus" un dzejnieka Ilmāra Šlāpina radīto koncertprogrammu "Es nemāku, komatus". Kopīgi radītā koncertprogramma atspoguļos mūzikas un dzejas harmoniju, jaunākās paaudzes latviešu komponistu oriģinālmūzikas un tekstu mijiedarbi, parādot, cik dažāda, daiļa un emocionāli dziļa ir jauno komponistu un rakstnieku daiļrade.

Koklētāja Līga Griķe, saksofonists Aigars Raumanis un sitaminstrumentālists Uģis Upenieks šim koncertam piemeklējuši daudzveidīgus mūsdienu latviešu kamermūzikas skaņdarbus: Amsterdamas konservatorijas studentes Elizabetes Beātes Rudzinskas kontrastiem pilno darbu "Atmošanās", Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenta Renāta Cvečkovska tango Oskara Stroka piemiņai "Souvenir de Dwinsk", Laura Gata Žarinova sentimentālo noskaņu ciklu "Pieces" un divu talantīgu džeza mūziķu opusus - Ērika Mieža "Inner Voices" un Edgara Cīruļa jaundarbu. Programmā arī Aigara Raumaņa ritmiskais opuss "O Peixe" un Andra Vecumnieka pārpasaulīga miera ieskautais darbs "Šūpuļdziesma", norāda A.Rakuzovs.

Dzejnieka Ilmāra Šlāpina interpretācijās teksti no krājumiem "Es nemāku, komatus" un "Never" vīsies, sarunāsies un rotaļāsies ar mūziku. "Es nemāku, komatus" ir Ilmāra Šlāpina otrais dzejas krājums, un tam dots apakšvirsraksts "Dzejoļi grūti audzināmiem bērniem". Neslēpjoties aiz vieglās valodas, dzejoļi runā par sāpīgo, svarīgo un to, cik grūta ir atklāta saruna starp pieaugušo un bērnu.

Biļetes pieejamas Mālpils Kultūras centrā pie klientu apkalpošanas speciālista un "Biļešu paradīzes" kasēs, vēsta kultūras centra pārstāvis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.