Menu
 

Militārais eksperts: No "Vagner" Baltkrievijā var gaidīt būtiskākas provokācijas uz robežām

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Baltkrievijā nonākot lielākam Krievijas militāro algotņu grupējuma "Vagner" kaujinieku skaitam, reģiona NATO valstīm ir pamats gaidīt būtiskākas provokācijas uz robežām, kur līdz šim ilgstoši uzturēts nelegālo migrantu spiediens, šādu vērtējumu LTV "Rīta panorāmā" pauda bijušais Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Juris Maklakovs.

Eksperts domā, ka "Vagner" daļas no Krievijas uz Baltkrieviju tikušas nosūtītas ar kādu mērķi un tām "būs jāmaksā kaut kāda izpirkuma cena" par militāro dumpi Krievijā, attiecīgi reģionā var gaidīt būtiskākas provokācijas uz robežām.

Maklakovs ir pārliecināts, ka situācija nenonāks līdz tam, ka šī militārā grupējuma pārstāvji mēģinātu ienākt kādā no NATO valstīm. "Es nedomāju, ka šīs darbības būs tiks spēcīgas," sacīja eksperts un paskaidroja, ka drīzāk sagaidāma zināma "robežsargu testēšana, pārbaudīšana, traucēšana", jo kopumā "Vagner" spēki ir salīdzinoši nelieli.

Bijušais NBS vadītājs uzsvēra, ka Latvijas bruņotie spēki jebkurā gadījumā ir gatavi valsts aizsardzībai.

Savukārt runājot par frontē Ukrainā notiekošo, eksperts atzīmēja, ka Ukrainas pretuzbrukums nevirzās tik ātri, kā daudzi vēlētos, jo krievi ir paspējuši izveidot spēcīgas aizsardzības līnijas. Taču Ukrainai panākumi ir un būs, piebilda Maklakovs.

Viņš atzīmēja, ka Krievijas spēki, kas pašlaik pamatā aizsargājas, ir lieli un to pārvarēšanai ukraiņiem ir nepieciešams laiks un resursi, tostarp, lidmašīnas un pietiekams apjoms munīcijas.

Eksperts piebilda, ka līdz ar rudeni virzība uz priekšu būs vēl vairāk apgrūtināta, līdz ar to aktīvākiem uzbrukumiem atlikušais laiks šogad ir augusts, septembris un varbūt oktobris, pēc kā karadarbība tieši kaujaslaukā pieklusīs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.