Menu
 

Aptauja: 73% iedzīvotāju atteiktos iepirkties pie tirgotāja bažās par higiēnas prasību neievērošanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

72% Latvijas iedzīvotāju uzticas pārtikas tirgotājiem un ražotājiem, tomēr tikpat daudz (73%) atzīst: ja būtu bažas par tirgotāju higiēnas prasību ievērošanas līmeni, iepirkties pie konkrētā tirgotāja viņi pārtrauku, liecina tekstila nomas servisa uzņēmuma "Lindstrom" un pētījumu kompānijas "Norstat Latvija" veiktās aptaujas rezultāti.

Pēc aptaujas datiem, tikai 4% respondentu ļoti uzticas pārtikas tirgotājiem un ražotājiem, 68% drīzāk uzticas, savukārt 24% respondentu drīzāk neuzticas un 3% ļoti neuzticas tirgotājiem.

PVD dati liecina, ka vien katrs ceturtais no pērn pārbaudītajiem 40 425 uzņēmumiem jeb 26,2% pilnībā atbilst prasībām, kamēr 73,6% prasībām atbilst, taču tajos konstatētas neatbilstības, kas ietekmē pārtikas drošumu, un 0,17% tika atzīti par prasībām neatbilstošiem uzņēmumiem. Kā norāda PVD, visbiežāk neatbilstības ir konstatētas uzņēmumu paškontroles (HACCP) procedūrās, iekārtu un aprīkojuma higiēnā, telpu un personāla higiēnā, personāla apmācībā un pārtikas marķējumā.

73% aptaujas respondentu neslēpj, ka gadījumā, ja būtu bažas par tirgotāja higiēnas prasību neievērošanu, viņi neiepirktos pie konkrētā tirgotāja, 12% iepirktos, bet izteiktu aizrādījumu, savukārt vien 13% iepirktos neatkarīgi no apstākļiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.