Menu
 

Grupa "Auļi" 20 gadu jubilejas tūri "Deviņvīru spēks" sāks septembra beigās Ulbrokā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Māris Ločmelis Foto - Māris Ločmelis

Svinot 20 gadu jubileju, rudenī dūdu un bungu grupa “Auļi” aicina klausītājus koncertu sērijā “Deviņvīru spēks” atskatīties uz paveikto. Pirmais jubilejas tūres koncerts notiks 29.septembrī Kultūras centrā “Ulbrokas Pērle”.

“Šajos gados esam veiksmīgi sadarbojušies ar dažādiem dziedātājiem no dažādām pasaules valstīm, un šādu sadarbību vēlamies atspoguļot arī mūsu koncertos. Saprotot, ka nevarēsim uzaicināt visus mūsu draugus uz katru tūres koncertu, esam izstrādājuši unikālu risinājumu: “Auļi” uzstāsies “dzīvajā”, bet dažādi dziedātāji pievienosies caur video ekrānu,” teic grupas līderis Kaspars Bārbals.

“Piedzīvosim atkalredzēšanos ar mongoļu rīkles dziedātāju Batzorig Vaanchig, madagaskariešu dziedātāju Kilema un daudziem citiem. Arī “Tautumeitas” neizpaliks. Savas darbības laikā “Auļi” izdevuši vienpadsmit mūzikas albumus. Klausoties dziesmas un stāstus, kā arī skatoties video, koncertu apmeklētājiem būs iespēja kopā ar “Auļiem” izdzīvot spilgtākos divdesmitgades mirkļus.”

Kā īpašs viesis jubilejas koncertos piedalīsies dziedātājs Andrejs Planders, kurš jau pašā pirmajā Auļu albumā iedziedāja leģendāro “Sūda dziesmu”. Savukārt komponists Mārtiņš Miļevskis pauž: “Lai gan nebiju klāt “Auļu” pirmsākumos, beidzamajos desmit gados esmu aktīvi iesaistījies grupas darbībā gan kā mūziķis, gan komponists. Īpaši lepojos ar kompozīcijām, kurās esmu spējis apvienot “Auļu” vareno skanējumu ar dziedātāju balss kolorītu. Koncertos piedalīšos ne tikai kā instrumentālists, bet arī kā dziedātājs.”

“Speciāli koncertprogrammai “Deviņvīru spēks” sadarbībā ar meistaru Rihardu Valteru esam radījuši jaunu lielo celma bungu, kas ir vēl lielāka par iepriekšējo. Bungas radīšanas procesu varēja vērot “Auļu” sociālajos tīklos, un tā būs redzama un dzirdama mūsu koncertos,” atklāj bundzinieks Kaspars Indrēvics. Savukārt grupas dalībnieks, video  operators un dūdinieks Gatis Indrēvics pauž: “Man kā grupas dalībniekam vienmēr ir bijis svarīgi līdzās “Auļu” mūzikai radīt arī iespaidīgus mūzikas video, kur izceltas “Auļu” bungu un dūdu īpatnības un Latvijas dabas skaistums. Manis veidotie video darbi būs izteiksmīgs papildinājums “Auļu” dzīvajam izpildījumam tūrē.”

Grupa “Auļi” dibināta 2003.gada maijā, kad Mikus Čavarts apvienoja tobrīd aktīvākos dūdu un celma bungu spēlētājus Latvijā. Arī grupas nosaukumam ir divas nozīmes: zirgu auļi, kuri mums saistās ar bungu ritmiem, un aulis kā sens kokā uzvelkams bišu strops. Bišu skaņā saklausāma dūdām līdzīga dūkšana.

Šo gadu laikā “Auļu” sastāvs nedaudz mainījies, un bijusi arī iespaidīga sadarbība ar citiem mūziķiem, taču šobrīd “Auļu” aktīvajā sastāva dzirdami bundzinieki Kaspars Indrēvics, Mārtiņš Miļevskis, Edgars Krūmiņš, Edgars Kučiks, dūdinieki Kaspars Bārbals, Edgars Kārklis, Leanne Barbo, Gatis Indrēvics, Normunds Vaivads, basists Gatis Valters un dziedātājs Andrejs Planders.

Grupas “Auļi” jubilejas tūres koncerti notiks: 29.septembrī plkst. 19.00 Kultūras centrā “Ulbrokas Pērle”, 7.oktobrī VEF Kultūras pilī Rīgā, 13.oktobrī Cēsīs, 20.oktobrī Līvānos, 26.oktobrī Ogrē, 27.oktobrī Rēzeknē, 28.oktobrī Valmierā, 4.novembrī Tukumā, 10.novembrī Liepājā, 15.novembrī Jelgavā un 17.novembrī Ventspilī. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” tīklā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.