Menu
 

Finanšu ministrs: Latvijā nodokļi netiks celti, kamēr inflācija nebūs nostabilizējusies

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts kanceleja Foto - Valsts kanceleja

Latvijā nodokļi netiks celti, kamēr inflācija nebūs nostabilizējusies, pirmdien intervijā Latvijas Radio pauda finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV). "Kamēr inflācija nenostabilizēsies, mēs nevaram runāt par nodokļu celšanu," teica ministrs.

Tāpat Ašeradens atzīmēja, ka nodokļu palielināšana nav gaidāma nākamajā gadā. "Tas noteikti nebūs nākamajā gadā, tādēļ, ka inflācija šobrīd ir pietiekami augsta," sacīja finanšu ministrs. Viņš atzīmēja, ka nodokļu politikai šobrīd ir ļoti komplicēts brīdis - ir gan spēcīgi ģeopolitiskie pretvēji, gan arī ekonomiskie šoki.

Vienlaikus Ašeradens arī sacīja, ka nevar apgalvot, ka nodokļi tiešām tiks palielināti. "Šajā brīdī apgalvot, ka pilnīgi noteikti nodokļi celsies, nevaru," teica ministrs, piebilstot, ka nodokļu politikas izmaiņām ir sagatavoti četri scenāriji, tostarp viens no scenārijiem paredz saglabāt esošo nodokļu politiku.

Tāpat viņš minēja, ka nodokļu politikai ir jāspēj nodrošināt trīs pamatuzdevumi, tostarp valdībai jāspēj segt strauji augošās izmaksas gan attiecībā uz valsts drošības nodrošināšanu, gan arī veselības aprūpi un investīcijām izglītībā un inovācijās. Tāpat ir jānodrošina ekonomikas izaugsme, kā arī valsts budžetam ir jāspēj nodrošināt ārējo ekonomisko šoku rezultātā radušies efekti, kādi, piemēram, bija Covid-19 un enerģētikas izmaksas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.