Menu
 

Sprindžuks: Vētra radījusi vismaz 11 miljonu zaudējumus

  • Autors:  LETA
Foto - LETA Foto - LETA

Vētra varētu būt radījusi vismaz 11 miljonu zaudējumus, LTV raidījumā "Rīta panorāma" sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS). Vienlaikus Sprindžuks akcentēja, ka tas ir vien šobrīd "saskaitītais zaudējumu apmērs" un to veido 54 pašvaldību īpašumi un ap 2500 mājsaimniecības dažādos novados. Lielāko posto vētra nesusi Dobeles novadā. 

LETA jau rakstīja, ka 7.augustā Latviju šķērsoja pērkona negaiss un stipra vētra, kas dažviet atnesa ļoti lielu krusu un intensīvas lietusgāzes, gāžot kokus, izpostot būves, transportlīdzekļus un infrastruktūru. Īpaši lielus postījumus vētra nesa Dobeles novadam.

Valsts varēs uzņemties līdz 90% izdevumu, nodrošinot lielāku finansiālo atbalstu tām pašvaldībām, kuru teritorijās negaiss ir nodarījis lielākos postījumus, ceturtdien ārkārtas sēdē nolēma Ministru kabinets (MK), atbalstot Finanšu ministrijas (FM) sagatavotos grozījumus MK noteikumos "Kārtība, kādā veic gadskārtējā valsts budžeta likumā noteiktās apropriācijas izmaiņas".

Ņemot vērā ierobežotos pašvaldībām pieejamos finanšu līdzekļus un lai nodrošinātu pēc iespējas ātrāku finansiālu atbalstu iedzīvotājiem, lai novērstu lielu dabas stihijas radītos zaudējumus dzīvojamo māju un dzīvokļu īpašniekiem un nodrošinātu finanšu līdzekļus iedzīvotājiem dabas katastrofas radīto seku novēršanai, bija nepieciešams steidzamības kārtībā virzīt grozījumus noteikumos ar mērķi samazināt pašvaldības līdzfinansējuma apmēru no ne mazāk kā 50% līdz ne mazāk kā 10%, norāda FM.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.