Menu
 

Valsts prezidents vērš uzmanību uz reformu komunikācijas nozīmīgumu starp augstskolu un sabiedrību

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja Foto - Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

18.augustā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar Valsts prezidenta izvirzītajiem pārstāvjiem valsts augstskolu padomēs. Tikšanās laikā puses pārrunāja augstskolu padomju līdz šim paveikto un turpmākās valsts prioritātes augstākās izglītības jomā, informē Valsts prezidenta kancelejā.

“Izglītības un zinātnes attīstība ir jāuzlūko sasaistē ar ekonomikas procesiem mūsu valstī. Tās ir savstarpēji saistītas lietas. Tas ir jāizvirza kā prioritāte, raugoties uz augstskolu pārvaldību. Jūs esat Valsts prezidenta izvirzīti pārstāvji augstskolu padomēs, tādēļ jūsu uzdevums un atbildība ir šo darbu veikt valsts interesēs,” uzsvēra Valsts prezidents E. Rinkēvičs.

Augstskolu padomju pārstāvji iepazīstināja Valsts prezidentu ar līdz šim veikto darbu un panākto progresu. Tāpat augstskolu padomju pārstāvji informēja par nākotnē plānotajiem darbiem. Puses bija vienisprātis, ka ir svarīgi nodrošināt aktīvu sadarbību un atgriezenisko saiti, lai izvērtētu progresu, risinātu problēmas un pielāgotu stratēģijas, ja nepieciešams. Valsts prezidents vērsa uzmanību uz reformu komunikācijas nozīmīgumu gan starp augstskolu vadību, gan starp augstskolu un sabiedrību kopumā, vēsta prezidenta kancelejā.

Ar Valsts prezidentu Rīgas pilī tikās Latvijas Universitātes padomes pārstāvis Valters Ščerbinskis, Rīgas Tehniskās universitātes padomes pārstāvis Andris Ambainis, Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes padomes pārstāve Laimdota Straujuma, Rīgas Stradiņa universitātes padomes pārstāvis Reinis Bērziņš, Liepājas Universitātes padomes pārstāvis Andris Grafs, Daugavpils Universitātes padomes pārstāvis Tālavs Jundzis,  Latvijas Kultūras akadēmijas padomes pārstāve Dace Melbārde, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas padomes pārstāvis Kaspars Putniņš, Latvijas Mākslas akadēmijas padomes pārstāvis Valts Ernštreits, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas padomes pārstāvis Jānis Priede, Ventspils Augstskolas padomes pārstāvis Kristaps Klauss, Banku augstskolas padomes pārstāvis Mārtiņš Bičevskis, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas padomes pārstāve Sandra Rozenštoka.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.