Menu
 

Foto: Siguldā atklāta mākslinieku grupas izstāde, kuras autori iedvesmojušies no rakstītā vārda

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Edgars Semanis Foto - Edgars Semanis

Kultūras un mākslas telpa “Siguldas devons” jauno sezonu iesāk ar mākslinieku grupas “ArtPart” veidoto izstādi. Izstādē “Vārds tapa miesa un dzīvoja starp mums…(Jņ 1,14)” savus darbus apvienojuši dažādu disciplīnu autori, bet viens kopīgais visiem darbiem ir vārds, informēja Kultūras centrā
“Siguldas devons”.

Mākslinieki darbus veidojuši iedvesmojoties no teksta un katram no darbiem ir tekstuāla atsauce uz valodas fenomenu. Vizuālās mākslas darbi: video, keramika, instalācijas, stikls, grafika, glezniecība ir tapuši reflektējot par valodas jēdzienu un nozīmi, māksliniekiem mijiedarbojoties domu plūsmā ar mūsdienu un klasiķu tekstu autoriem un dzejniekiem, no Bībeles un tautas dziesmām – līdz pavisam jauno autoru tekstu rindām. Šī izstāde ir veltījums Dzejas dienām 2023.

Teksts izstādē “Vārds tapa miesa un dzīvoja starp mums…(Jņ 1,14)” kalpo kā tilts starp dažādiem izteiksmes veidiem. Tas apvieno disciplīnas, ļaujot sadarboties rakstniekiem un vizuālajiem māksliniekiem. Šī saplūšana veicina virzību uz jaunu radošumu. Iekļaujot vārdus un pārdomas par valodu savos mākslas darbos, mākslinieki var virzīt skatītājus uz konkrētu interpretāciju vai emocijām, piedāvājot ieskatu iecerētajā vēstījumā. Mākslinieki aicina skatītājus pārskatīt savus pieņēmumus un iesaistīties diskusijā par sabiedrības normām, personīgo identitāti un plašākām kultūras tēmām, veicinot dinamisku dialogu starp darbu un tā auditoriju.

Izstāde kalpo arī kā mākslinieku grupas “ArtPart” pieteikums. Siguldā apskatāmi gan grupas dalībnieku darbi, gan pieaicinātu autoru darbi, kas rezonē ar izstādes tēmu: Sanita Čevere (keramika), Linda Cipruse (keramika), Rita Pranča (keramika, instalācija), Evija Freidenfelde (grafika, instalācija), Dārta Berkmane (keramika), Elīna Zunde (grafika), Gita Straustiņa (keramika), Dace Mola (stikls), Andrejs Bovtovičs (glezniecība, metālmāksla).

Izstādes cikla laikā notiks arī divi īpaši pasākumi: 9.septembrī Siguldas Kultūras foruma ietvaros plkst.10.00 būs iespēja tikties pie kafijas tases ar izstādes māksliniekiem un 16.septembrī plkst.12.00 būs īpašs pasākums “Dzejas sēklas” kopā ar dzejniekiem Edvīnu Raupu, Lindu Gabarajevu un Elvīru Blomu. Ieeja pasākumos bez maksas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.