Menu
 

PMLP izsūtīs informatīvas vēstules Krievijas pilsoņiem, kuri nav iesnieguši dokumentus ES pastāvīgā iedzīvotāja statusa pieprasīšanai

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - PMLP Foto - PMLP

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) šonedēļ izsūtīs informatīvas vēstules par uzturēšanās atļaujas derīguma termiņa beigšanos tiem Krievijas Federācijas pilsoņiem, kuri nav iesnieguši dokumentus Eiropas Savienības (ES) pastāvīgā iedzīvotāja statusa pieprasīšanai.

Pēc PMLP informācijas, 3541 persona līdz šī gada 1. septembrim nav pārvaldē iesniegusi dokumentus ES pastāvīgā iedzīvotāja statusa pieprasīšanai vai nav veikusi pieteikšanos atkārtotas valsts valodas pārbaudes veikšanai, un saskaņā ar Imigrācijas likuma pārejas noteikumu 58. punktu viņu pastāvīgās uzturēšanās atļauju derīgums ir beidzies šī gada 2. septembrī. Līdz ar to šīm personām Latvijas Republikas teritorija jāatstāj līdz 2023. gada 30. novembrim. 

Būtiski ņemt vērā, ka gadījumā, ja šīs personas tomēr vēlas turpināt uzturēties Latvijas Republikā un uz tām attiecas likums “Par Eiropas Savienības pastāvīgā iedzīvotāja statusu Latvijas Republikā” vai kāds no Imigrācijas likumā noteiktajiem pamatiem termiņuzturēšanās atļaujas vai pastāvīgās uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai, pārvaldē iespējams iesniegt atbilstošu pieteikumu, norāda PMLP.

Plašāka informācija par Imigrācijas likuma grozījumiem pieejama PMLP tīmekļa vietnes sadaļā “Aktuālākais par Imigrācijas likuma grozījumiem”; tur tuvākajā laikā būs iespējams iepazīties arī ar informatīvās vēstules pilno tekstu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.