Menu
 

Jūrmalā atklāj pazemes konteinerus un prezentē Latvijā pirmo pusslēpto pludmales konteineru pilotprojektu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Ceturtdien, klātesot Jūrmalas domes un atkritumu apsaimniekotāja "CleanR" pārstāvjiem, atklāti pirmie pazemes konteineri, kā arī prezentēti Latvijā pirmo pusslēpto pludmales konteineru pilotprojekta galvenie secinājumi, informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Valerijs Stankevičs.

Modernizējot atkritumu apsaimniekošanu Jūrmalā, “CleanR” sadarbībā ar pašvaldību pilsētā ierīkojis divus pazemes konteineru laukumus šķirotajiem un sadzīves atkritumiem – viens no tiem atrodas pie Baznīcas ielas izejas uz jūru, bet otrs – pie Vienības prospekta izejas uz jūru.

“Pazemes konteineri rada estētisku, pievilcīgu un tīru vidi, tie ir ērti pieejami un lietojami arī personām ar funkcionāliem traucējumiem. Šajos konteineros izmestie atkritumi tiek glabāti zem zemes, kur arī karstā laikā temperatūra ir zemāka, kas attiecīgi palēnina atkritumu sadalīšanos, novērš nepatīkamu smaku rašanos, risina putnu, žurku vai citu dzīvnieku, kurus piesaista pārtikas atkritumi, problēmu, kā arī būtiski mazina vandālisma risku,” teica Stankevičs.

Pazemes konteineri paredzēti gan sadzīves, gan šķirotajiem atkritumiem – stiklam un vieglajam iepakojumam (plastmasai, papīram, metālam). Nepieciešamības gadījumā tos var ērti pielāgot arī bioloģiski noārdāmo atkritumu savākšanai. Šo konteineru ietilpība ir daudz lielāka, tāpēc atkritumus var izvest retāk.

Smiltīs ierakto konteineru apakšējā daļa ir slēgta, tāpēc tie ir pilnīgi droši videi. Vienlaikus tie noslēdz atkritumus no apkārtējās vides, tādējādi novēršot sliktas smakas un insektu vai dzīvnieku pievilināšanu. Šim risinājumam nav nepieciešams būvprojekts, tāpēc konteinerus ir viegli uzstādīt un ziemas periodā arī demontēt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.