Menu
 

Ķemeru Nacionālā parka Ceļotāju dienas mudina jauniem atklājumiem

  • Autors:  Agnese Balandiņa, Dabas aizsardzības pārvaldes Ķemeru Nacionālā parka dabas centra vadītāja
Ilustrācija - Ķemeru Nacionālais parks Ilustrācija - Ķemeru Nacionālais parks

Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) sadarbībā ar Ķemeru Nacionālā parka reģiona uzņēmējiem un pašvaldībām 30.septembrī un 1.oktobrī rīko tradicionālās Ceļotāju dienas. Pasākuma vadmotīvs šogad ir “atklājumi” jeb teritorijas jaunās iespējas, sajūtas un dārgumi teju it visur.

Piemēram, virkne jaunu audiogida maršrutu piekrastes ciematos, atjaunota senā zvejnieku sēta “Gaiķi”, Melnezera laivu koncerts, ģimenēm piemērots velobrauciens, paaugstinātas grūtības pārgājiens dabā utt. Daudzi pasākumi veltīti putniem, jo šajās dienās visā Eiropā notiek arī tradicionālās putnu rudens vērošanas dienas. 

30.septembrī ikviens laipni aicināts uz divām putnu vērošanas ekskursijām ar ornitologu Dmitriju Boiko un digitālo putnu trasi ar izlaušanās spēles elementiem pie Ķemeru Nacionālā parka dabas centra. Interesentiem pieejama arī fotogrāfa Andra Eglīša Latvijas putnu izstāde “Mākslas takā” atpūtas bāzē “Valguma Pasaule”, kā arī ābolu žāvēšana un ievārījumu vārīšana Džūkstes pasaku muzejā, laivu brauciens pa Vēršupīti, pastaiga starp divām upēm Lapmežciemā kopā ar vietējo gidu un  ģimeņu velobrauciens ar pikniku pie ugunskura.

Īpašs jaunums Ceļotāju dienu programmā ir dabas izglītības piedāvājums ģimenēm Jaunķemeros – vispirms izzinoša pastaiga dabā kopā ar dabas gidu, pēc tam gūto zināšanu un iespaidu atainojums radošajā darbnīcā, veidojot ģipša atspiedumus.  

Jau trešo reizi Ceļotāju dienās notiks vakara koncerts laivās “Melnezera skaņas”. Uz muzikāli romantisku  piedzīvojumu 30. septembrī no plkst. 18.00 līdz 20.00 šoreiz aicinās dziedātāja Ineta Rudzīte  un ģitārists Ēriks Upenieks. Ar savu laivu dalība pasākumā ir bez maksas. Plašāka informācija un pieteikšanās jāveic vietnē “www.laivukoncerti.lv”.

Savukārt 1.oktobrī interesenti var baudīt putnu vērošanu Kaņiera ezera putnu tornī kopā ar biologu Viesturu Vintuli, ko papildinās izzinošas aktivitātes, spēles un uzdevumi kopā ar Ķemeru Nacionālā parka dabas centru torņa pakājē. Tikmēr atpūtas bāzē “Valguma Pasaule” papildus iespējai iepazīt Latvijas putnu izstādi “Mākslas takā”  būs arī pavisam īpaša meistarklase ar pazīstamo dabas fotogrāfu Andri Eglīti “Kā veiksmīgāk nofotografēt putnus dabā”. Savukārt izaicinošāku pārgājienu cienītāji aicināti pievienoties izzinošam pārgājienam “Starp kukaiņiem, žņaudzējčūskām, dziedniecību un dzelzsbetonu” kopā ar pārvaldes vides inspektori, bioloģi un dabas fotogrāfi Ievu Pauniņu. 

Par ceļotāju vēderpriekiem abas pasākuma dienas gādās Valguma panorāmas restorāns un restorāns “Neptūns”, kas sarūpējuši īpašus cienastus rudens krāsās un garšās. 

Plašāka informācija pieejama Ķemeru Nacionālā parka “Facebook” kontā. Vēršam uzmanību, ka vairākos pasākumos vietu skaits ir ierobežots, tādēļ nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, kā arī daļa pasākumu notiek par maksu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.