Menu
 

Starp konkursa "Energoefektīvākā ēka Latvijā 2023" laureātiem – arī daudzdzīvokļu ēka Mārupē un Carnikavas pamatskola

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Noslēdzies konkurss “Energoefektīvākā ēka Latvijā 2023”, kuru jau 13.gadu organizē Ekonomikas ministrija (EM). Šogad konkurss tika organizēts sadarbībā ar Klimata un enerģētikas ministriju un Latvijas Būvinženieru savienību.

Šoreiz piecu uzvarētāju vidū ir arī daudzdzīvokļu ēka Mārupē, Malduguņu ielā 6, kas ieguvusi pirmo vietu nominācijā “Energoefektīvākā daudzdzīvokļu ēka Latvijā 2023. Jaunbūve”.

Savukārt Carnikavas pamatskola ierindojās trešajā vietā nominācijā “Energoefektīvākā publiskā ēka 2023”, ieguva Klimata un enerģētikas ministrijas balvu “Klimata draugs”, kā arī konkursa Simpātijas balvu pēc interneta balsojumā nodoto balsu skaita.

Konkursa rīkotāji atzīmē, ka pamatskolas atjaunošanā pielietotās tehnoloģijas un risinājumi ir piemērs, kā veicināt Latvijas dabas bagātību – koksnes un koksnes produktu – izmantošanu un būtiski ietaupīt enerģiju publiskās ēkās, tādējādi radot iespējas līdzvērtīgu projektu attīstībai citās pašvaldībās un paaugstinot sabiedrības informētību par energoefektivitātes lomu mūsu ikdienā.

Pārējie konkursa “Energoefektīvākā ēka Latvijā 2023” uzvarētāji: daudzdzīvokļu ēka Rīgā, Kartupeļu ielā 19 nominācijā “Energoefektīvākā atjaunotā daudzdzīvokļu ēka Latvijā 2023”; Ogres centrālā bibliotēka, Brīvības ielā 35, Ogrē nominācijā „Energoefektīvākā publiskā ēka Latvijā 2023”; vienģimenes māja Rīgā, Talsu ielā 25a nominācijā “Energoefektīvākā vienģimenes ēka Latvijā 2023” un noliktavas ēka Rīgā, Maskavas ielā 462 k-1 nominācijā “Energoefektīvākā rūpnieciskā ēka 2023”.

Konkursa mērķis ir veicināt labo praksi ēku energoefektivitātes un ilgtspējas jomā, īstenojot energoefektīvu ēku būvniecību, atjaunošanu un pārbūvi, tādējādi samazinot siltumnīcefekta gāzu emisiju daudzumu atmosfērā un veicinot sabiedrības izpratni par labbūtību, ēku siltumnoturību, telpu mikroklimatu, kā arī siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas nozīmi un iespējām, lai radītu kvalitatīvu, arhitektoniski izteiksmīgu dzīves telpu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.