Menu
 

"Turība" sadarbosies ar Pierīgas tūrisma asociāciju uzņēmējdarbības vides uzlabošanā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

25.septembrī Biznesa augstskola "Turība" un Pierīgas tūrisma asociācija parakstīja sadarbības līgumu, lai veicinātu profesionālās augstākās izglītības pilnveidošanu un Pierīgas uzņēmējdarbības vides uzlabošanu, attīstību un šajā jomā strādājošo darbinieku izglītošanu.

Sadarbības ietvaros "Turības" Starptautiskā tūrisma fakultātes studentiem tiks nodrošinātas plašākas iespējas studijās, zinātniskajā pētniecībā un radošajā darbā, kā arī jaunu tūrisma produktu un pakalpojumu izstrādē, izmantojot gan augstskolas, gan Pierīgas tūrisma asociācijas  resursus un intelektuālo potenciālu, informēja augstskolā. Biznesa augstskolai "Turība" būs iespējas iesaistīties Pierīgas tūrisma asociācijas veidotā sadarbības tīkla tūrisma produktu un pakalpojumu izstrādē, veikt pētījumus pēc asociācijas pasūtījuma, kā arī nodrošināt asociācijas darbinieku apmācību.

“Praktiskā vidē balstītas studijas ir viena no vissvarīgākajām Starptautiskā tūrisma fakultātes studiju programmu satura attīstības prioritātēm. Mums ir svarīgi, ka mūsu sadarbības partneri veido plašu tīklu, nodrošinot dažādu iesaistīto pušu pārstāvniecību,” uzsvērisr Biznesa augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma fakultātes dekāns Ēriks Lingebērziņš.

"Domāju, ka Pierīga kā tūrisma vieta ir salīdzinoši mazāk izpētīts un analizēts tūrisma galamērķis, kas paver plašas iespējas integrēt dažāda veida galamērķa pētniecību mūsu studiju procesā. Savukārt studentiem šāda sadarbība nozīmēs atkal jaunus praktiskus uzdevumus tūrisma ģeogrāfijas, tūrisma mārketinga, tūrisma produktu pārdošanas un citos studiju kursos. Vienlaikus šajā sadarbībā saskatām arī iespēju turpināt attīstīt tūrisma pētniecību."

Savukārt Pierīgas tūrisma asociācija apņemas studentiem vadīt praktiskās nodarbības, organizēt ekskursijas Pierīgā, nodrošināt prakses vietas, kā arī sniegt konsultācijas par studiju programmu attīstības iespējām un sadarboties mentora programmas ietvaros.

“Pierīgas tūrisma asociācijai šī būs lieliska iespēja savas pieredzē gūtās zināšanas nodot topošajiem jomas speciālistiem. Un nav šaubu, ka no šīs sadarbības ieguvēji būs gan studenti "Turībā", gan tūrisma uzņēmējdarbības vide Pierīgā. Tā, kopīgiem spēkiem, jau tuvā nākotnē, paverot nākamo līmeni Pierīgas tūrisma reģiona attīstībā un šī reģiona konkurētspējas celšanā,” norādīja biedrības “Pierīgas tūrisma asociācija” valdes locekle Aiva Vancāne.

Biznesa augstskola "Turība" Starptautiskā tūrisma fakultāte ir vienīgā starptautiski atzītā tūrisma fakultāte Latvijā. Šogad fakultāte ir saņēmusi lielu jauniešu  interesi par tūrisma un viesmīlība studijām. Tas pēc dekāna domām,  atspoguļo ne tikai ieguldīto darbu, radot interesi par studijām šajā jomā, atbildot uz darba devēju pieprasījumu, bet situāciju, kāda ir arī nozarē. Pēc pāris gadu pārtraukuma tūrisma nozare šobrīd piedzīvo jaunu izrāvienu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.