Menu
 

Carnikavas pagastā notiks Tīrmājas akcija

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

14.oktobrī atkritumu apsaimniekotājs “CleanR” un “Zaļā josta” Ādažu novada Carnikavas pagastā rīkos Tīrmājas akciju, aicinot iedzīvotājus bez maksas atbrīvoties no sev liekās un nokalpojušās elektrotehnikas, tekstila un vieglā automobiļa riepām.

Tīrmājas akcijā iedzīvotāji bez maksas var nodot jebkura veida un izmēra neizjauktu elektrotehniku, piemēram, matu fēnu, printeri, ledusskapi, gludekli, mikroviļņu krāsni, kā arī tekstilu, piemēram, apģērbu, gultasveļu, aizkarus, dvieļus. Tāpat Carnikavā viena persona, kurai ir noslēgts līgums ar “CleanR” par atkritumu apsaimniekošanu, varēs bez maksas nodot ne vairāk kā četras vieglā automobiļa riepas bez diskiem.

Lai varētu piedalīties akcijā, Carnikavas pagasta iedzīvotājiem ir iepriekš jāpiesakās, norādot savu adresi un aptuveno atkritumu daudzumu, ko plānots nodot. Pieteikumi tiks pieņemti no 3.līdz 10. oktobrim (ieskaitot). “CleanR”, saņemot šo informāciju, izveidos speciālu maršrutu, lai apbraukātu katru no adresēm un savāktu norādītos atkritumus.

Iedzīvotājiem visi Tīrmājas akcijā nododamie priekšmeti jānovieto pieejamā vietā ārpus privātīpašuma teritorijas vai pie atkritumu konteineriem daudzdzīvokļu māju pagalmā līdz 14.oktobra plkst.6.00 rītā.

Lai piedalītos akcijā, daudzdzīvokļu namu iedzīvotājiem jāsazinās ar savu nama apsaimniekotāju, savukārt privātmāju iedzīvotāji aicināti noformēt pieteikumu pašapkalpošanās portālā un mobilajā lietotnē manai.videi.lv, rakstīt uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai zvanīt uz tālruņa numuru 67111001.

Kā skaidro uzņēmumā, elektrotehniku nedrīkst izmest sadzīves atkritumos, jo tā izgatavota no dažādiem metāliem – zelta, platīna, toksiskiem smagajiem metāliem, piemēram, dzīvsudraba, vara, svina, arī no plastmasas, stikla vielām, kas novērš aizdegšanos. Ja bīstamie atkritumi nonāk vidē, tie var piesārņot gruntsūdeņus un apdraudēt veselību. Savukārt “CleanR” pārstrādes punktos nodotās ierīces izjauc un sašķiro atbilstoši komponentēm, tās tiek pārstrādātas, lai pēc tam atkal izmantotu ražošanā.

Nododamajam tekstilam jābūt labā stāvoklī, drēbēm un apaviem jābūt tīriem, sausiem, bez pelējuma pazīmēm, nesaplēstiem un derīgiem kādam citam. Ir pieļaujams tekstils arī ar kādu mazu traipu vai nelielu caurumu, ko var viegli izlabot.  Carnikavas pagasta iedzīvotāji tekstilu var nodot gan Tīrmājas akcijā, gan atstāt to kādā no tekstila konteineriem; ja tāda tuvumā nav, aicinām vērsties pie sava nama apsaimniekotāja, lai pieteiktu tekstila konteinera uzstādīšanu.

Atstājot automobiļa riepas dabā, tās sadalīsies ilgāk nekā 100 gadu, un šajā laikā no tām var izdalīties dažādas dabai kaitīgas vielas. Tāpēc ir būtiski no vecajām automobiļa riepām atbrīvoties pareizi, nodot tās licencētam atkritumu apsaimniekotājam, kas tās tālāk atbilstoši pārstrādās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.