Menu
 

Oktobra beigās Siguldā notiks pirmais starptautiskais forums par bioreģiona izveidi Latvijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Siguldas novada pašvaldība Ilustrācija - Siguldas novada pašvaldība

25.oktobrī Kultūras centrā “Siguldas devons” norisināsies starptautisks forums “Misija: Bioreģiona izveide Gaujas Nacionālajā parkā”. Pasākums būs veltīts pirmā bioreģiona izveidošanai Latvijā – Gaujas Nacionālajā parkā –, kā arī pieredzes gūšanai, pavēstīja Siguldas novada pašvaldībā.

Forumā pārstāvji no valsts, pašvaldību, nevaldības un privātajām organizācijām, kā arī pieaicinātie ārvalstu eksperti iepazīstinās dalībniekus ar bioreģiona izveides kontekstu un nozīmīgumu, kā arī dalīsies ar praktiskiem piemēriem par bioreģionu darbību Eiropā un pasaulē. Pasākuma noslēgumā, apliecinot savu atbalstu kopīgiem spēkiem veidot bioreģionu Gaujas Nacionālā parka teritorijā, klātesošie – pašvaldības, valsts institūcijas, lauksaimnieku organizācijas, biedrības, nodibinājumi, iedzīvotāji un citas iesaistītās puses – būs aicināti parakstīt labās gribas memorandu.

Forums sastāvēs no trīs daļām. Ievadā plānots runāt par Eiropas un pasaules valstu praksi bioreģionu izveidošanā, bioloģiskās pārtikas ražošanu un tā tirgu. Otrajā daļā varēs iepazīties ar ieguvumiem no ilgtspējīgās resursu pārvaldības – veselīga pārtika izglītības iestādēs, kooperāciju loma bioloģiskās saimniecības attīstībai, lēnais tūrisms un bezatkritumu pieeja resursu apsaimniekošanā. Savukārt forumā noslēdzošajā daļā paredzēts runāt par bioreģiona izveidi Gaujas Nacionālajā parkā un labās gribas memoranda tapšanas procesu.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa uzsver: “Mēs esam atbildīgi par mūsu dabu, tās bagātību, sugu daudzveidību un to, kādu mantojumu atstāsim nākamajām paaudzēm. Esot Gaujas Nacionālā parka centrā, mums jo īpaši jādomā par to, kā veicināt harmonisku un ilgtspējīgu attīstību. Bioreģiona izveide nešaubīgi veidos pašvaldību nākotnes redzējumu un pieeju klimata jautājumiem, tāpat tas var palīdzēt augt vietējai uzņēmējdarbībai un vairot tūrisma potenciālu reģionam. Priecājos, ka šis forums ir kopdarbs, jo tas pierāda, ka šis jautājums ir būtisks gan Vidzemes pašvaldībām, gan valsts iestādēm, gan ar vidi saistītām organizācijām.”

Forumu organizē Siguldas novada pašvaldība, Cēsu novada pašvaldība, biedrība “GreenFest”, Vidzemes plānošanas reģions un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.