Menu
 

Dzīvojamās mājas ugunsgrēkā Carnikavas pagastā cietis cilvēks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - VUGD Foto - VUGD

Plkst.2.49 naktī uz piektdienu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Ādažu novada Carnikavas pagastu, kur dega divstāvu koka dzīvojamā māja 80 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš pirms VUGD darbinieku ierašanās pats saviem spēkiem bija evakuējies no ēkas. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst.7.30, liecina VUGD informācija.

Kopumā pagājušās nedēļas otrajā pusē VUGD no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis duci izsaukumu.

Sestdien neilgi pēc 5.00 no rīta Zemgales ielā Olainē deviņstāvu dzīvojamā mājā dega lifts, lifta šahta un mašīntelpa 3,75 m2 platībā. No devītā stāva dzīvokļa ar autokāpņu palīdzību tika nocelts un izglābts cilvēks. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst.7.00.

Svētdien Mārupes novada Mārupes pagastā bija izcēlies ugunsgrēks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka pirmā stāva dzīvoklī 8 m2 platībā dega virtuve. Pirms VUGD vīru ierašanās no dzīvokļa evakuējās trīs cilvēki, bet divus cilvēkus, izmantojot glābšanas maskas, izglāba ugunsdzēsēji. No piedūmotās ēkas tika izglābts arī kaķis. Pēc divarpus stundām darbs notikuma vietā noslēdzās.

Ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama arī Ķekavas novada Ķekavas pagastā, kur dega vienstāva garāžas siena, griesti un sadzīves mantas 13 m2 platībā. Mārupes novada Babītes pagastā dega dzīvžogs 10 m2 platībā, bet Siguldas novada Inčukalna pagastā dega vieglā automašīna 7 m2 platībā.

Ceturtdienas vakarā izsaukums tika saņemts uz Jelgavas ielu Olainē, kur piecstāvu dzīvojamās mājas trešajā stāvā bija piededzis uz plīts bez uzraudzības atstāts ēdiens. Ugunsgrēks tika likvidēts pirms VUGD ierašanās. Līdzīgs izsaukums tika saņemts arī naktī uz svētdienu, kad Zemgales ielā Olainē deviņstāvu dzīvojamā mājā uz plīts bija piededzis ēdiens. Arī šajā gadījumā ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās.

Ceturtdienas pēcpusdienā VUGD palīdzība bija nepieciešama Ropažu novada Garkalnes pagastā, kur uz ceļa braucamās daļas kilometra garumā bija izlijusi viela, un glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Vēl viens izsaukums tika saņemts uz Ķekavas novada Ķekavas pagastu, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega elektrības rozete un sadzīves mantas.

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī piektdien Brocēnu ielā Jūrmalā, kur dega vienstāva ēkas ārdurvis (2 m2 platībā), kā arī Ropažu novada Stopiņu pagastā, kur divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji (1 m2).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.