Menu
 

"Eurostat": Latvijā mazumtirdzniecības kritums augustā bijis lielāks nekā ES un eirozonā vidēji

  • Autors:  LETA
"Eurostat": Latvijā mazumtirdzniecības kritums augustā bijis lielāks nekā ES un eirozonā vidēji

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā augustā, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, samazinājies par 2,7%, kas ir straujāks kritums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" trešdien publiskotie dati par 24 bloka dalībvalstīm.

Mazumtirdzniecības apmērs augustā salīdzinājumā ar 2022.gada astoto mēnesi samazinājies 16 ES valstīs, par kurām pieejami dati, bet straujākais samazinājums fiksēts Slovēnijā (-21,5%), Beļģijā (-8,5%) un Igaunijā (-7,9%). Lietuvā mazumtirdzniecības apgrozījums augustā bijis par 1% mazāks nekā pirms gada.

Savukārt straujākais mazumtirdzniecības apgrozījuma kāpums bijis Luksemburgā (+8,7%), Spānijā (+8,1%) un Kiprā (+5,9%).

ES valstīs, par kurām pieejami dati, mazumtirdzniecības apgrozījums augustā gada salīdzinājumā sarucis kopumā par 2%, bet eirozonas valstīs – par 2,1%.

Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs augustā ES samazinājies par 0,9%, bet eirozonā – par 1,2%.

Lielākais kritums mēneša izteiksmē bijis Portugālē (-3%), Francijā (-2,8%) un Beļģijā (-1,5%), bet straujākais pieaugums fiksēts Luksemburgā (+1,9%), Polijā (+1,7%) un Dānijā (+1,6%). Latvijā mazumtirdzniecības apgrozījums šajā periodā samazinājies par 0,4%, Lietuvā palielinājies par 1,3%, bet Igaunijā pieaudzis par 0,3%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju un Itāliju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.