Menu
 

Izraēla devusi triecienus 500 mērķiem Gazas joslā

  • Autors:  LETA/AFP

Izraēliešu aviācija un artilērija naktī uz pirmdienu devusi triecienus 500 mērķiem Gazas joslā, kas saistīti ar palestīniešu islāmistu grupējumiem "Hamas" un "Islāma džihāds", paziņojusi Izraēlas armija.

Šāviņi trāpījuši vairākām daudzstāvu ēkām, tajā skaitā "Hamas" politbiroja locekļa Ravi Muštahas rezidencei, kurā atradies grupējuma kaujinieku komandpunkts, no kura vadīts iebrukums Izraēlā, teikts armijas paziņojumā.

Pirmdienas rītā turpinās kaujas ar palestīniešu kaujiniekiem arī septiņās vai astoņās apdzīvotajās vietās Izraēlas teritorijā pie robežas ar Gazas joslu.

Kā ziņots, "Hamas" un "Islāma džihāda" kaujinieki sestdienas rītā sāka iebrukumu Izraēlā, kura laikā noslepkavoti vismaz 700 izraēliešu.

Starp upuriem absolūtais vairākums ir civilpersonas, un tikai 44 ir karavīri.

Palestīniešu kaujinieki paziņojuši, ka sagrābuši arī vairāk nekā 130 ķīlniekus, kas nogādāti Gazas joslā. Viņu vidū ir gan militārpersonas, gan civilisti, tajā skaitā sievietes, bērni un gados veci cilvēki.

Izraēlas varasiestādes iepriekš ziņoja, ka valsts teritorijā līdz šim likvidēti 400 kaujinieki, bet vairāki desmiti saņemti gūstā.

Jau iepriekš Izraēlas armija, reaģējot uz palestīniešu kaujinieku uzbrukumu, bija devusi triecienus vairāk nekā 800 mērķiem Gazas joslā, un palestīniešu varasiestādes ziņoja, ka izraēliešu uzlidojumos nogalināti vismaz 413 cilvēki. Vēl aptuveni 2000 ir ievainoti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.