Menu
 

Tīrmājas akcijā Ropažu novadā nodotas 80,5 tonnas elektrotehnikas, tekstila un lielgabarīta

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Aizvadītājās trīs nedēļas nogalēs atkritumu apsaimniekotājs “CleanR” sadarbībā ar ražotāju atbildības sistēmas uzņēmumu “Zaļā josta” un Ropažu novada pašvaldību  Ropažu novadā rīkoja Tīrmājas akciju, kuras laikā iedzīvotāji bez maksas nodeva 25,3 tonnas elektrotehnikas, 2,2 tonnas tekstila un 53 tonnas lielgabarīta atkritumu, informēja “CleanR” Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas departamenta vadītāja Liene Rumpane.

“Tīrmājas akcija Ropažu novadā bijusi ļoti veiksmīga, jo bija tiešām liela atsaucība no iedzīvotāju puses. Tika nodoti vecie televizori, ledusskapji, mobilie tālruņi, veļasmašīnas, dīvāni, skapji, matrači u.c. Prieks, ka iedzīvotāji izturas atbildīgi pret apkārtējo vidi, nemetot sadzīves atkritumu konteinerā vai neatstājot blakus tam ne elektrotehniku, ne lielgabarīta atkritumus, bet tā vietā izmantojot iespēju no tās atbrīvoties legāli un bez maksas,” komentēja L.Rumpane.

Viņa norādīja, ka Latvijas reģionos iedzīvotāju aktivitāte, atbrīvojoties no nolietotās elektrotehnikas, tekstila un lielgabarīta, ir lielāka nekā galvaspilsētā, tāpēc šādas akcijas tiks turpinātas arī citviet Latvijā, kā arī pēc kāda laika tā atkārtoti tiks rīkota Ropažu novadā.

Jāatgādina, ka Tīrmājas akcijā iedzīvotāji bez maksas var nodot jebkura veida un izmēra neizjauktu elektrotehniku, piemēram, matu fēnu, printeri, ledusskapi, gludekli, mikroviļņu krāsni; tekstilu, piemēram, apģērbu, gultasveļu, aizkarus, dvieļus; lielgabarītu, piemēram, gultu, krēslu, paklāju, gaismas lustru bez spuldzēm, pannu, bērna ratus, tādējādi padarot tīrāku gan savu mājokli vai darbavietu, gan arī apkārtējo vidi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.