Menu
 

Par godu apdrošinātāja "Ergo" jubilejai Olaines novadā iestādīti 6000 koki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

732 miljoni noietu soļu, kas mobilajā lietotnē pārvērtās 29 292 virtuālos kokos, – tāda ir apdrošināšanas sabiedrības “Ergo” šīs vasaras soļu izaicinājuma bilance. Virtuālajiem kokiem ir laiks kļūt par īstiem, tādēļ septembra izskaņā notika meža stādīšanas talka, kurā tika iestādīti pirmie 6000 no kopumā 30 000 kokiem, ko “Ergo” par godu savai 30 gadu jubilejai iestādīs Pierīgas mežos sadarbībā ar SIA “Rīgas meži”, informē apdrošinātājs.

Pirmā “Ergo” jubilejas talka norisinājās 29.septembrī, un tajā piedalījās ap 60 uzņēmuma darbinieku, no kuriem daudzi uz koku stādīšanu bija ieradušies kuplākā pulkā – kopā ar bērniem, tā arī jaunajai paaudzei mācot dabas mīlestību un rūpes par vidi.

Neapmežotā teritorijā Olaines novadā trīs hektāru platībā talcinieki iestādīja 6000 bērzus. Par bērzu jaunaudzes kopšanu turpmāko 50 gadu laikā rūpēsies “Rīgas mežu” speciālisti, lai koku augšanai un oglekļa dioksīda emisiju piesaistei tiktu nodrošināti pēc iespējas labāki apstākļi, vēsta “Ergo” pārstāvji.

“Atbildība pret vidi, kurā dzīvojam, un to, kādu šo vietu atstāsim nākamajām paaudzēm, ir mūsu ilgtspējas mērķu pamatā. Klimata izmaiņas un ar tām saistītās dabas stihijas arvien vairāk ietekmē gan iedzīvotāju, gan uzņēmumu, tostarp apdrošinātāju, ikdienu. Arī Latvijā šogad ļoti nopietni esam saskārušies ar plūdu, negaisu, krusas un vētru postījumiem. Tādēļ mums ir būtiski katrā uzņēmējdarbības solī maksimāli saudzēt vidi, kā arī īstenot dabai draudzīgas iniciatīvas, lai kaut nedaudz mazinātu klimata izmaiņu ietekmi,” saka “Ergo” valdes priekšsēdētāja Baltijā un Latvijas filiāļu vadītāja Urzula Deška (Ursula Deschka).

Viņa uzsver: “Arī salīdzinoši nelielas darbības, kas veiktas mērķtiecīgi un sistemātiski, var sniegt ievērojamu pienesumu vides aizsardzībai. Esmu pateicīga ikvienam, kurš šovasar atsaucās uz “Ergo” soļu aicinājumu un gāja kopā ar mums. Katrs izaicinājuma dalībnieks deva savu artavu, lai mēs šoruden iestādītu 6000 koku, bet nākamgad iniciatīvu turpinātu, līdz būsim iestādījuši 30 000 jaunu koku Latvijā.”

“Koku stādīšana ir viens no veidiem, kā kompensēt “CO2 pēdas” nospiedumu. Taču, lai tā nebūtu zaļmaldināšana, ir svarīgi, ka koki tiek stādīti vietās, kur tie nav auguši vismaz pēdējos 20 gadus. Tā veidojas jaunas mežaudzes, kas priecēs mūs, mūsu bērnus un mazbērnus. Mūsu Tīreļu mežniecības Olaines apkārtnē nupat iestādītie 6000 bērzi būs ieguldījums Latvijas dabā, palīdzot kompensēt sabiedrības radīto negatīvo ietekmi uz vidi,” norāda SIA “Rīgas meži” Mežsaimniecības daļas vadītājs Uldis Gaiss.

“Ergo” jubilejas soļu izaicinājums “30 000 iemeslu iet kopā ar “Ergo”” norisinājās no šī gada 26.maija līdz 31.jūlijam. Tā mērķis bija visiem dalībniekiem kopā noiet tik daudz soļu, lai atbilstoši algoritmam lietotnē “#walk15” tie pārvērstos 30 000 virtuālu koku. “Ergo” tos padarīs par īstiem, iestādot 30 000 jaunu koku Pierīgas mežos šī un nākamā gada laikā, atzīmē apdrošinātājs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.