Logo
Drukāt šo lapu

Zvejniekciemā aicina uz arhitektei Martai Staņai veltītām darbnīcām ģimenēm

Foto - saulkrasti.lv Foto - saulkrasti.lv

29.oktobrī kultūras namā “Zvejniekciems” no plkst. 11.00 līdz 15.00 notiks radošo darbnīcu rīts ģimenēm ar bērniem “Martai Staņai 110. Arhitektūra un dizains”. Ieeja darbnīcās ir bez maksas, informē Saulkrastu novada pašvaldībā.

2023.gads iezīmē latviešu modernisma arhitektes un dizaineres Martas Staņas 110. jubileju. Diženā arhitekte arī Saulkrastos atstājusi savu arhitektūras mantojumu. Arhitekte veidojusi projektu kultūras namam “Zvejniekciems”, skolai un daudzdzīvokļu ēkām Zvejniekciemā. Dzimšanas dienas gads tiks noslēgts ar tematisku pasākumu visai ģimenei.

Ar otas triepienu un radošu pieskārienu darbnīcās būs iespēja iepazīt arhitektes Martas Staņas raksturīgās iezīmes arhitektūrā un dizainā. Plkst.11.00 un 14.00 notiks izzinoša ekskursija kultūras namā gida pavadībā. Dažādām darbnīcām par iedvesmu kalpos Martas Staņas askētiski izsmalcinātās lustras un citi dizaina elementi, norāda pašvaldībā.

Ar sietspiedes tehniku būs iespēja apzīmēt kokvilnas maisiņus, aicina līdzi ņemt arī savus kokvilnas materiālus. Iepazinušies ar vitrāžu un mozaīku veidošanas tehniku, apmeklētāji varēs salikt Martas Staņas veidotos mākslas darbus. Paralēli tam notiks vēl cita tematiskas darbnīcas aušana, papīra maketu konstruēšana, gleznošana un citas darbnīcas.

Foajē zālē būs aplūkojama rokdarbu studijas “Krustaines” portretu izstāde "Sievietes Saulkrastos – Paralēles". Šīs izstādes ideja radās, domājot par arhitektes Martas Staņas aktīvo darba mūžu tieši Saulkrastos un Zvejniekciemā. Šo laiku ļoti raksturo noteikta kārtība, kas valdīja padomju gados, atzīmē pašvaldībā.

 

 

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024