Menu
 

VUGD novembrī un decembrī nevajadzēs īslaicīgi apturēt atsevišķus posteņu darbību

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) novembrī un decembrī tomēr nebūs nepieciešams īslaicīgi apturēt atsevišķus posteņu darbību.

VUGD jau iepriekš veicis periodisku un īslaicīgu atsevišķu struktūrvienību darbības apturēšanu. Šāds risinājums bija nepieciešams, jo kritiskā personāla nodrošinājuma problēma nemazinās un VUGD budžetā virsstundu apmaksai piešķirtais finansējums ir nepietiekams, lai apmaksātu visas virsstundas, kuras veidotos, ja struktūrvienību darbība netiktu apturēta. 

Šāds VUGD lēmums satrauca arī sabiedrību un tika sagatavots 10 610 Latvijas pilsoņu kolektīvais iesniegums par posteņu saglabāšanu.

Šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē VUGD priekšnieks Mārtiņš Baltmanis norādīja, ka minētā iniciatīva ir saistīta ar īslaicīgi darbības apturēšanu nevis slēgšanu. Vienlaikus dienesta vadība lēmumus pieņem tā, lai reaģētu tuvumā esošās struktūrvienības.

2024.gada budžeta projekts papildus VUGD nodarbināto atlīdzībai paredz astoņus miljonus eiro, kas cerams ļaus samazināt nepieciešamību nākošgad īslaicīgi apturēt struktūrvienību darbu un veicinās jaunu nodarbināto piesaisti.

Šī gada novembrī un decembrī struktūrvienību darbības apturēšana pagaidām netiek plānota, jo izvērtēta iespēja novirzīt izdevumu pārstrukturizēšanas rezultātā radušos līdzekļus to virsstundu apmaksai, kas veidosies šajos divos mēnešos, īslaicīgi neapturot struktūrvienību darbību. Lielākoties tas iespējams, jo vakanto amatu skaits dienestā nesamazinās un oktobra sākumā bija 11,4%, aģentūrai LETA norādīja VUGD.

Saeimas komisija gan nolēma, ka par situāciju ar nepieciešamību īstenot periodisku un īslaicīgu atsevišķu struktūrvienību darbības apturēšanu informēs Ministru kabinetu, lai tas meklētu atbilstošu risinājumu.

Jau ziņots, ka arī pērn oktobrī kritiskā personāla nodrošinājuma dēļ VUGD vadība pieņēma lēmumu atsevišķās dienās apturēt mazāk noslogoto posteņu darbību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.