Menu
 

Koncertstāsts "Sirdspuksti" izskanēs arī Ādažos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Valsts svētku mēnesī pie skatītājiem dosies jauns koncertstāsts “Sirdspuksti”, ko kā dāvanu Latvijai dzimšanas dienā atkal gatavo mūziķi un “Producentu grupa 7. Vienpadsmito gadu pēc kārtas ciklā “ar cieņas apliecinājumu savai zemei un rotaļīgu vieglumu mūzikā”, apzinoties un stiprinot latvisko identitāti, jaunā koncertprogramma viesosies vairākās Latvijas pilsētās, tajā skaitā 22.novembrī Ādažu kultūras centrā.

“Emocionāli spraigi un vizuāli krāšņi uz skatuves tiks izdzīvots stāsts par četrām dabas stihijām, Latviju un cilvēku.  Par tiem senlaikiem, kad cilvēks sevi apzinājās kā dabas, Visuma un pirmelementu sastāvdaļu... un tagadni, kad katram jāatmodina sevī šis četru dabas stihiju spēks. Cilvēks ir kā filozofiska kategorija, kā sākums Mīlestībai, apliecinājums dzīvei un vēstījums par Dieva radītās pasaules kārtību, kurā katrs mūsu sirdspuksts rezonē ar Latvijas, zemeslodes un Visuma sirds ritmiem,” teikts koncerta pieteikumā.

Koncerta programmas producents Aigars Dinsbergs atzīst, ka šis būs viens no kompānijas efektīgākajiem darbiem – ar izciliem mūziķiem un horeogrāfiem uz skatuves, iespaidīgām gaismas, skaņas vizualizācijām un plašu filmēto materiālu.

Arī dalībnieku izvēle ir pakārtota cilvēka un četru dabas pirmelementu mijiedarbībai. Koncertuzvedumā piedalīsies četri solisti – Mārtiņš Ruskis, Ieva Kerēvica, Atis Ieviņš un Ginta Krievkalna, bet horeogrāfiju katrai no stihijām veido četri lieliski horeogrāfi – Liene Grava, Reinis Rešetins, Ģirts Bisenieks un Egija Abaroviča.  Cilvēka lomā – Edgars Lipors. 

Par koncertuzveduma muzikālo pusi šogad rūpēsies izcili mūziķi – Mārcis Auziņš (ģitāras), Kristaps Vanadziņš (taustiņinstrumenti), Rūdolfs Dankfelds (sitaminstrumenti), Justīne Baulina (čells) un Staņislavs Judins (kontrabass). Koncertstāstā izskanēs Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Zigmara Liepiņa, Raimonda Paula, Jura Kulakova, Valta Pūces, Aigara Grāvera, Mārtiņa Freimaņa, Jāņa Strazda un citu latviešu autoru darbi.

Koncerta muzikālā producenta Mārča Auziņa vadībā tapusi arī koncerta tituldziesma “Austošās saules dziesma”, kas tagad ir pieejama klausītājiem. “Darbs pie dziesmu aranžijām ir ļoti interesants - vispirms rodas vīzija un tad jau instrumentācija atnāk pati. Dažas dziesmas būs interesanti dzirdēt, jo piedzīvojušas radikālas izmaiņas,” uzsver Mārcis Auziņš.

Iepriekšējos gados šī cikla ietvaros klausītājus sasniedza programmas "Mana dziesma Latvijai", "Latviešu kino un teātra zelta dziesmas", "Brīvās Latvijas dziesmas", "Manas tautas dziesmas", “Manai Dzimtenei”, “Es savai Tēvzemei”, “Manas Tautas Likteņdziesmas”, “Dod, Dieviņi” un “Pūt, vējiņi”.

Svētku koncertuzveduma “Sirdspuksti” atklāšana jau tradicionāli notiks Ogres kultūras centrā 8.novembrī. Pēc tam koncerti būs skatāmi Jelgavas kultūras namā, Krustpils kultūras namā, VEF Kultūras pilī Rīgā, Rēzeknē, Tukuma kultūras namā, Valmieras kultūras centrā, Alūksnes kultūras centrā, Liepājas Olimpiskajā centrā, Aizkraukles kultūras namā, Vidzemes koncertzālē “Cēsis”, Ādažu kultūras centrā un Kalnu kultūras namā Nīgrandē.  Biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.