Menu
 

Latvijas autoceļu uzturētājs: Greiderēšana veikta teju 9000 km garumā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas autoceļu uzturētājs Foto - Latvijas autoceļu uzturētājs

Ņemot vērā, ka nav novērojami ziemas sezonai raksturīgi laika apstākļi, VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” (LAU) šobrīd veic arī citus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem, kuri uzlabo satiksmes drošību un ūdens atvadi no autoceļa seguma.

Kā vēsta uzņēmumā, grants segumiem tiek veikta greiderēšana, iesēdumu un bedru remonts, uzlabojot autovadītājiem braukšanas apstākļus un autoceļa caurbraucamību. Savukārt asfalta seguma autoceļiem tiek veikta nomaļu uzauguma noņemšana, kā arī nomaļu uzpildīšana, lai atjaunotu šķērsslīpumu ceļa nomalei, tādējādi, uzlabojot ūdens atvadi no autoceļa seguma. Gan asfalta, gan grants autoceļiem, lai uzlabotu pārredzamību autoceļu krustojumos un nodalījuma joslā, tiek veikta krūmu griešana un to atvašu pļaušana.

Pēc LAU datiem, grants autoceļiem greiderēšana veikta teju 9000 km garumā, iesēdumu un bedru remonts 14 560 m3 apjomā. Krūmu griešana un atvašu pļaušana veikta 213 ha platībā, nomaļu uzpildīšana 825 m3 un nomaļu uzauguma noņemšana vairāk nekā 4250 m3 apjomā.

Tāpat tiek turpinātas ziemas dienesta dežūras diennakts režīmā, lai nepieciešamības gadījumā varētu tikt uzsākti ziemas sezonas darbi – autoceļa seguma apstrāde ar pretslīdes materiāliem, brauktuvju attīrīšana no sniega. 2019./2020.g. ziemas sezonā brauktuvju apstrāde ar pretslīdes materiāliem veikta teju 148 900 km, autoceļa attīrīšana no sniega ar vienlaicīgu pretslīdes materiālu kaisīšanu vairāk nekā 24 520 km, brauktuvju attīrīšana no sniega teju 2300 km garumā.

Finansējums autoceļu ikdienas uzturēšanas darbiem tiek piešķirts uz gadu. Ziemas sezona autoceļu uzturēšanā beidzas 31.martā. Pēc faktiskā finansējuma izlietojuma tiek plānoti prioritārie darbi vasaras sezonā, piemēram, virsmas apstrāde, ūdens atvades sistēmas sakārtošana.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.