Menu
 

Līdz šim pārbaudot 152 cilvēkus, Latvijā jaunus "Covid-19" gadījumus nekonstatē

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Līdz šim Latvijā aizdomas par jauno "Covid-19" koronavīrusu laboratoriski pārbaudītas 152 cilvēkiem, bet jauni infekcijas gadījumi nav konstatēti, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Pēdējā diennaktī pārbaudes veiktas vēl 21 cilvēkam, tai skaitā arī trīs bērniem. Visi rezultāti bijuši negatīvi, saslimšanu nekonstatējot.

Kopumā Latvijā ar aizdomām par "Covid-19" līdz šim izmeklēti 152 pacienti, no tiem 20 bērni. No visiem viens izmeklējums bijis pozitīvs un sasirgusī sieviete pirmdien nogādāta Latvijas Infektoloģijas centrā, bet kopš otrdienas turpina ārstēšanos mājās.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) šodien solījusi sniegt detalizētu informāciju par minēto pacienti, skaidrojot, ka tiek rūpīgi izvērtēts ar pirmo gadījumu praksē pārbaudītais rīcības algoritms.

Kā ziņots, Latvijā pirmdien tika apstiprināta pirmā saslimšana ar "Covid-19". Sieviete, kas ir rīdziniece, sestdien, 29.februārī, ielidojusi no Minhenes, pirms tam ceļojot vīrusa skartajā Itālijas reģionā.

Savukārt aizvadītajā nedēļā vīruss pirmo reizi tika konstatēts Igaunijā. Saslimušais Irānas pilsonis uz Tallinu bija ceļojis caur Rīgu. Savukārt otrdien apstiprināts otrs saslimšanas gadījums Igaunijā un šajā gadījumā saslimušais cilvēks sestdien ar lidmašīnu ielidojis Rīgā no Itālijas pilsētas Bergamo un tad ar savu automašīnu devies uz Igauniju.

Latvijā no 28.februāra īpaši piesardzības pasākumi ir attiecināti uz personām, kuras ir atgriezušās no Itālijas Lombardijas, Veneto, Emīlijas-Romanjas, Pjemontas apgabaliem, Japānas, Singapūras, Dienvidkorejas, Irānas un Ķīnas.

Personām, kuras ir atgriezušās no minētajām teritorijām un kurām 14 dienu laikā pēc atgriešanās ir parādījušies viegli saslimšanas simptomi - paaugstināta ķermeņa temperatūra, klepus, rīkles iekaisums, - ir jāzvana uz 113.

Pie personām ar vieglas elpceļu infekcijas pazīmēm vienas dienas laikā dosies ārstniecības persona, kura paņems analīžu materiālu laboratoriskai pārbaudei, bet pati persona paliks mājās. Ja personai būs smagas elpceļu infekcijas pazīmes, tostarp apgrūtināta elpošana, NMPD šo personu nogādās stacionārā.

Par izmeklējumu rezultātiem laboratorija informēs pacientu un SPKC. Persona informāciju par izmeklējumu rezultātiem saņems 24 stundu laikā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.