Menu
 

Pekinā ieviesti stingri drošības pasākumi saistībā ar jaunu vietējas izcelsmes Covid-19 uzliesmojumu

  • Autors:  LETA/AFP/DPA

Pekinas varas iestādes ieviesušas stingrus drošības pasākumus saistībā ar jaunu vietējas izcelsmes Covid-19 uzliesmojumu, sestdien ziņo Ķīnas mediji.

Inficēšanās ar jauno koronavīrusu konstatēta desmitiem cilvēku, kas saistīti ar Sjiņfadi gaļas vairumtirgu pilsētas dienviddaļā, tādēļ Feņtai priekšpilsētas varas iestādes paziņojušas, ka ievieš "karastāvokļa mehānismu".

Tirgus apkaimē bloķēti vienpadsmit dzīvojamo namu kompleksi, ielās izvietoti policijas spēki, slēgtas skolas un bērnudārzi, kā arī pats tirgus un paredzēts veikt analīzes vairāk nekā 10 000 cilvēkiem, kas kopš 30.maija bijuši saistīti ar šo vietu.

Pirmais vietējas izcelsmes inficēšanās gadījums divu mēnešu laikā tika atklāts ceturtdien, kad vīrusu diagnosticēja cilvēkam, kurš pēdējā laikā no galvaspilsētas nav izbraucis, bet apmeklējis minēto gaļas tirgu.

Uz laiku slēgti arī citi tirgi.

Kā paziņojusi Sjiņfadi tirgus vadība, konstatēts, ka atklātais slimības uzliesmojums saistīts ar tirgus galdiem, uz kuriem dalīti importētie laši, un Pekinas lielveikali izņēmuši no apgrozības lašus, bet tirdzniecības uzraudzības iestādes devušas rīkojumu pārbaudīt pilsētā svaigas un saldētas gaļas un zivju produkciju. 

Piektdien testēti gandrīz 2000 vairumtirgus darbinieki un 46 cilvēkiem testi uzrādījuši pozitīvu rezultātu,  bet nevienam no viņiem pašlaik nav klīnisku slimības simptomu. Visi inficētie, izņemot vienu, saistīti ar Sjiņfadi tirgu, bet šis viens - ar lielu zemnieku tirgu Pekinas ziemeļrietumos.

Sestdien Pekinā ziņots par sešiem jauniem inficētajiem - trim tirgus darbiniekiem, vienu apmeklētāju un trim Ķīnas Gaļas pētniecības centra darbiniekiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.