Menu
 

VVD uzdevis SIA "All recycling" līdz 15. jūlijam izvest degšanas atkritumus no atkritumu savākšanas laukuma Salaspils novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - lsm.lv/tiesraides-kameras Foto - lsm.lv/tiesraides-kameras

Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālā vides pārvalde uzdevusi SIA “All recycling” līdz 15. jūlijam izvest no atkritumu savākšanas laukuma Granīta ielas Aconē, Salaspils novadā, tur esošos degšanas atkritumus un nodot tos atkritumus apsaimniekotājam, kas ir saņēmis atļauju attiecīgo atkritumu apsaimniekošanai. Pirms tiek uzsākta sadegušo atkritumu izvešana no objekta teritorijas, “All recycling” par to jāinformē VVD.

Ņemot vērā, ka teritorijā notika sadzīves un bīstamo atkritumu degšana, pēc atkritumu izvešanas VVD uzdevis minētajai firmai veikt piesārņojuma izpēti gruntī, kā arī piesārņojuma izpēti gruntsūdeņos. Pirms darbu uzsākšanas izpētes darba programma jāsaskaņo ar VVD. Savukārt paraugu noņemšanu “All recycling” var veikt tikai VVD  inspektora klātbūtnē.

VVD arī ir aizliedzis ievest objektā jaunus atkritumus līdz brīdim kamēr nav izvesti visi degušie atkritumi. Operatoram jānodrošina elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumi uzglabāšanu saskaņā ar vides normatīvā regulējuma prasībām.

VVD uzdoto pasākumu mērķis ir samazinātu un novērst vides piesārņojuma draudus, novērst vides piegružojumu, kā arī nodrošināt atkritumu apsaimniekošanu atbilstoši vides prasībām.

VVD ir informējis firmu – ja tā nebūs labprātīgi izpildījusi VVD lēmumā uzdotās rīcības noteiktajos termiņos, VVD kā izpildiestāde uzsāks tā izpildi piespiedu kārtā. Par lēmuma piespiedu izpildes līdzekli tiks izvēlēta piespiedu nauda. Piespiedu naudas apmērs ir no 50 līdz 10 000 euro. Piespiedu naudu var uzlikt atkārtoti, līdz operators izpilda VVD uzdotās rīcības.

Kā zināms, 6. jūnijā Salaspils novada Aconē SIA “All recycling" atkritumu savākšanas laukumā izcēlās ugunsgrēks, kura aptuvenā degšanas platība bija 2000 kvadrātmetri. Pēc SIA “All recycling" sniegtās informācijas, ugunsgrēkā sadegusi palīgēka, divi traktori, nolietotas smago transportlīdzekļu riepas, elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumi, gāzmaskas un citi atkritumi.

Ugunsgrēks notika neilgi pēc tam, kad VVD pret uzņēmumu bija uzsācis administratīvo pārkāpuma lietvedību par elektronisko iekārtu atkritumu apsaimniekošanas prasību neizpildi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.