Menu
 

Trapiņš neredz pamatu atkāpties no Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja amata

  • Autors:  LETA
Foto: LETA Foto: LETA

Man nav pamata atkāpties no Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja amata, aģentūrai LETA sacīja pašvaldības priekšsēdētājs Indulis Trapiņš (LZP).

Ikšķiles novada domes deputāti Edgars Logins un Kaspars Upaciers no partijas “Apvienība Iedzīvotāji” pieprasa Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja Trapiņa atkāpšanos no ieņemamā amata un "publisku atvainošanos novada iedzīvotājiem par bezatbildīgu rīcību Administratīvi teritoriālās reformas kontekstā".

Trapiņš uzskata, ka abi deputāti, izmantojot politisko fonu, laikus ir sākuši savu priekšvēlēšanu kampaņu. Pašvaldības vadītājs pieļauj iespēju, ka Logins un Upaciers ir runājuši par vadības maiņu pašvaldībā arī ar citiem deputātiem. "Notikt var visādi, ar to es rēķinos, jo šis ir vēlēts amats," atzina Trapiņš.

Viņš uzskata, ka kā pašvaldības vadītājs, ievērojot valstī esošo likumdošanu, ir darījis visu, lai saglabātu Ikšķiles novadu kā atsevišķu administratīvo teritoriju. "Man nevar pārmest, ka es nebūtu piedalījies kādās sarunās, palicis malā. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (AP) izdoto rīkojumu, ar kuru tika apturēts iedzīvotāju aptaujas nolikums, mēs pārsūdzējām Satversmes tiesā, kura atzina, ka pašvaldībai bija tiesības rīkot šādu aptauju un noskaidrot iedzīvotāju viedokli," atgādina Trapiņš.

Savukārt pārmetumus par to, ka viņš nav iesaistījies Ogres novada domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa (VL-TB/LNNK) patvaļīgi izveidotajā darba grupā par novadu reformu, Trapiņš skaidro ar to, ka viņš negrasās iesaistīsies nelikumīgās darbībās. "Tad, kad darba grupa jau bija sākusi sarunas par novadu apvienošanu, pat vēl Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums Saeimā nebija pieņemts. Valdība sagatavos vadlīnijas, kurām atbilstoši notiks novadu apvienošanās. Es negrasos iesaistīties pretlikumīgās darbībās," savu pozīciju skaidro Trapiņš. Viņš uzsvēra, ka vienmēr ir uzturējis draudzīgas, koleģiālas un saticīgas attiecības ar kaimiņu novadu kolēģiem un tā arī turpināšot dzīvot. 

"Es nezaudēju cerību, ka Valsts prezidents ieklausīsies 46 pašvaldību argumentos un nodos to otrreizējai caurlūkošanai Saeimā, kā rezultātā iespējams mūsu novads tiks saglabāts," saka Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs.

LETA jau ziņoja, ka Ikšķiles novada pašvaldība ir parakstījusi kopēju pašvaldību vēstuli, kā arī nosūtījusi atsevišķu vēstuli Valsts prezidentam, lūdzot otrreizējai caurlūkošanai Saeimā nosūtīt Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu, kas paredz Latvijā no 2021.gada 119 pašvaldību vietā izveidot 42.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.