Menu
 

Aptauja Inčukalnā. Vai jūs piekristu vakcinēties pret Covid-19? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - Liene Ozola un pixabay.com Foto - Liene Ozola un pixabay.com

Veselības ministrija informējusi, ka, parādoties Covid-19 vakcīnai, Latvijā to piešķirtu aptuveni 800 000 cilvēku, un to skaitā ir personas, kurām, saslimstot ar Covid-19, pastāv lielāks risks veselībai, piemēram, senioriem, cilvēkiem ar hroniskām slimībām, sociālo aprūpes centru klientiem un darbiniekiem, ārstniecības personām, operatīvo dienestu darbiniekiem.

Kā zināms, Eiropas Savienība vienojusies ar farmācijas kompāniju “Astra Zeneca” par 300 miljonu devu iespējamās jaunā koronavīrusa vakcīnas iegādi, ja tā kļūs pieejama, iepriekš paziņojusi Eiropas Komisija. Tā plāno iepirkt vakcīnu 27 Eiropas Savienības dalībvalstu vārdā, ja vakcīna tiks atzīta par drošu un efektīvu. Attiecīgi Latvija piedalītos šajā Eiropas Komisijas organizētajā iepirkumā.

Valentīna, pensionāre

Man ir 86 gadi. Kur man vairs par vakcīnām domāt!

Vladimirs, pensionārs

Jā, piekristu. Galvenokārt tāpēc, lai rādītu priekšzīmi citiem. Lai citi, par mani jaunāki cilvēki nebaidītos vakcinēties.

Sergejs, pensionārs

Man mediķi ir nolieguši vakcinēties, jo man ir daudz hronisku kaišu. Nedomāju, ka šī vakcīna varētu būt izņēmums.

Jānis, kurjers

Es piekristu tikai tādā gadījumā, ja tas dotu kādu labumu citiem. Ja citi tāpēc būtu vairāk būtu pasargāti, tad jā, bet par sevi es nebaidos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.