Menu
 

Vācija: Laboratorijas Francijā un Zviedrijā apstiprina Navaļnija saindēšanos ar "Novičok" grupas vielu

  • Autors:  LETA/DPA

Laboratorijas Francijā un Zviedrijā apstiprinājušas, ka Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs ticis saindēts ar ķīmisko vielu no "Novičok" grupas, pirmdien paziņojusi Vācijas valdība.

Vācijas valdības preses sekretārs Štefens Zeiberts paziņoja, ka Navaļnija saindēšana ir nopietns Ķīmisko ieroču konvencijas pārkāpums.

Berlīne ir nodevusi Navaļnija lietu izskatīšanai Starptautiskajai Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijai (OPCW), kas sniedz atbalstu tālāk izmeklēšanā.

Taču tikmēr arī laboratorijas Francijā un Zviedrijā neatkarīgi apstiprinājušas, ka Navaļnijs saindēts ar "Novičok" grupas vielu, paziņoja Zeiberts.

Navaļnijs 20.augustā ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā Sibīrijā, bet divas dienas vēlāk no Krievijas pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmusies Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

Kā 2.septembrī pavēstīja Vācijas valdība, iegūti neapstrīdami pierādījumi, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas.

Navaļnijs ir atmodināts no medicīniskās komas un reaģē uz vārdiskiem stimuliem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.