Menu
 

Futbola klubs "Riga" plāno Piņķos uzbūvēt stadionu ar 5000 skatītāju sēdvietām

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Latvijas čempione futbolā "Riga" plāno Piņķos uzbūvēt stadionu ar 5000 skatītāju sēdvietām, medijus informē klubs.

Kā atklāj kluba ģenerāldirektors Aleksandrs Proņins, "Riga" pašlaik veido savu sporta bāzi Piņķos, attīsta futbola akadēmijas ideju Ķeizarmežā un gādā, lai Latvijas izlase atkal varētu atgriezties "Skonto" stadionā. Šīs ieceres plānots realizēt tuvāko trīs gadu laikā.

"Riga" informē, ka klubam aktuālākais ir jautājums par savas sporta bāzes izveidošanu, jo treniņus un sacensības kluba sportisti aizvada īrētajā "Skonto" stadionā. Proņins apliecina, ka pastāvīgas mājvietas meklējumi notikuši kopš kluba dibināšanas 2014.gadā, bet šogad ir noslēgts līgums par sporta bāzes veidošanu Piņķos, un būvdarbi jau sākušies. 

Klubs sola, ka triju gadu laikā vairāk nekā 15 hektāru plašā teritorijā tiks uzbūvēts stadions ar 5000 skatītāju sēdvietām un visjaunāko, septītās paaudzes mākslīgo segumu ar laistīšanas sistēmu un apsildi, lai spēles varētu notikt arī aukstā laikā. Šeit atradīsies arī trīs laukumi ar hibrīdsegumu (dabīgais segums ar 10% mākslīgo šķiedru piejaukumu). Šādus laukumus izmantojot arī Madrides "Real" un Totenhemas "Hotspur" treniņu bāzēs. 

Tāpat Piņķos tikšot izveidoti arī četri laukumi ar mākslīgo segumu amatieru vajadzībām un divi pludmales futbola laukumi. Plānota ir gan viesnīca, gan apartamenti futbolistiem ilgstošai dzīvošanai, iespējams, arī cīņas sporta veidu zāle. Tāpat bāzes infrastruktūrā būs arī trenažieru zāle, baseins, lai futbolisti var pilnvērtīgi atjaunoties pēc  treniņiem un spēlēm. Tiks uzbūvēta pilnvērtīga manēža ar 1000 sēdvietām.

Proņins atceras laiku, kad klubam Rīgā vispār nebija, kur aizvadīt virslīgas spēles sezonas pirmajā daļā.

"Pirms 2017.gada sezonas klubam jau bija augstāki mērķi. Un skaidrs, ka arī čempionāta ievadā gribējām spēlēt Rīgā. Kā labāko variantu redzējām RTU stadionu, taču tur aizvadīt virslīgas spēles nedrīkstēja. Nebija tīklu aiz vārtiem, nebija tribīnes ar 250 sēdvietām, daudz kā nebija. Pēc līguma ar RTU visas nepilnības novērsām, un stadions ieguva tiesības uzņemt virslīgas spēles," klubs citē Proņina teikto.

Tikmēr Ķeizarmežā pagaidām īrētā teritorijā tiek attīstīta ideja par futbola akadēmiju, kuras vajadzībām top mūsdienīga sporta bāze. Klubs atgādina, ka viens dabīgā seguma laukums ir jau izveidots, ir atjaunots laukums pretī viesnīcai un tiek ieklāts vēl viens jauns mākslīgā seguma laukums. 

"Riga" informē, ka Ķeizarmežā pavisam drīz uzstādīs tribīni ar 500 sēdvietām, notiks ģērbtuvju remonts, rekonstruēs viesnīcu un nokomplektēs 30 istabas. Futbola klubs arī plāno visā pilsētā atvērt sešas sporta halles ar izmēru 50x70 metri.

Vienlaikus tiek turpināts apsaimniekot un labiekārtot "Skonto" stadionu, kur ir uzlikts dabīgā seguma zālājs, uzstādīta jauna laistīšanas sistēma, izremontētas desmit ģērbtuves, visas ložas, atjaunots jumts, uzlabots apgaismojums gan stadionā, gan hallē, pavisam drīz būs arī ieejas kontroles ierīces.

Futbola klubs "Riga" divus gadus pēc kārtas ir uzvarējis Latvijas čempionātā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.