Menu
 

Diriģentam Jānim Erenštreitam arvien vairāk iepatīkas latviešu filmas Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto - LETA Foto - LETA

Rīgas Doma kora skola – valsts nozīmes kultūrizglītības izcilības centrs – jau ceturto gadu organizē meistarklases “Laudamus”, sniedzot iespēju pedagogiem no visas Latvijas satikties vienuviet, lai gūtu jaunu pieredzi un iedvesmu turpmākai darbībai. Šogad meistarklases notiks 5. un 6. oktobrī, pulcējot pirmsskolas izglītības iestāžu muzikālos audzinātājus un jaunāko klašu koru diriģentus.

Sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru šā gada jaunums būs diasporas diriģentu un mūzikas pedagogu iesaiste meistarklasēs, nodrošinot iespēju tiešsaistē piedalīties kursu norisē. Profesionālās pilnveides programmā iekļauto tēmu kopsaucējs ir “Prasmē balstīts dziedātprieks”. Meistarklašu vadītāji Liene Batņa, Baiba Brice, Jānis Erenštreits, Baiba Klepere, Ginta Pētersone un Ilona Poikāne dalīsies savā pieredzē un iedvesmos dalībniekus radošam darbam, neskatoties uz ieilgušo pandēmiju un ar to saistītajiem ierobežojumiem.

Profesionālās pilnveides meistarklašu “Laudamus” idejas autors un tradīcijas uzturētājs ir Rīgas Doma kora skolas dibinātājs, izcilais mūzikas pedagogs un diriģents Jānis Erenštreits.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījis?
Lietainā, vēsā dienā nācās no Dundagas līdz Slokai aizstūrēt paša žigulīti bez vējstikla –  trosē aiz smagā auto.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Rīgas Doma zēnu kora pirmā koncerttūre ASV un Kanādā 1992. gada rudenī.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Pienākums.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Vienskaitlī – rīta vingrošana.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Nereti ieēdu par daudz. Citreiz netieku laukā no Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas – grāmatu portāla www.gramatas.lndb.lb atvariem.

Vērtīgākā atziņa, ko dzīves laikā esat guvis?
Vajag tikai gribēt!

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?
No grāmatām – Richarda Zarriņa “Atmiņas”, Arnolda Klotiņa “Divatā ar tautasdziesmu”. Arvien vairāk iepatīkas latviešu filmas, iemīļoto aktieru dēļ.

Kādu mūziku klausāties?
Dažādu, biežāk klasisko.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?
Mājās vai ciemojoties abu meitu ģimenēs. 

Vieta un laiks, kurā gribētu dzīvot?
Šeit un tagad vai 20. gadsimta 30. gados.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.