Menu
 

Valsts atbalstam varēs pieteikties plašāks jaunuzņēmumu loks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Ministru kabinets 20.oktobra sēdē atbalstīja izmaiņas jaunuzņēmumu atbalsta programmu pieteikšanas un administrēšanas kārtībā, kas izriet no grozījumiem Jaunuzņēmumu darbības atbalsta likumā. Apstiprinātie noteikumi paredz atvieglot jaunuzņēmumu kvalifikācijas nosacījumus, paplašinot atbalsta saņēmēju loku, svītrojot arī vairākas līdz šim pastāvošās kvalifikācijas prasības atbalsta saņēmējiem, informē Ekonomikas ministrijā.

Ņemot vērā, ka jaunuzņēmumu iespējas piesaistīt agrīnas stadijas riska kapitāla ieguldījumus Latvijā ir ierobežotas, vairāki perspektīvi jaunuzņēmumi ir izmantojuši iespēju piesaistīt riska kapitāla investīcijas ārvalstīs, un meitas sabiedrībā veiktais agrīnās stadijas riska kapitāla ieguldījums izmantots atbalstam biznesa idejas attīstībai jaunuzņēmumā Latvijā.

Tādēļ, lai paplašinātu atbalsta saņēmēju loku, turpmāk atbalstam varēs kvalificēties arī jaunuzņēmumi, kuri, lai saņemtu riska kapitāla ieguldījumu, dibinājuši saistīto komersantu (meitas vai mātes sabiedrību) ārvalstīs. Piesakoties atbalsta programmām, jaunzņēmumam būs jāiesniedz informācija, kas apliecina jaunuzņēmuma saistību ar tā norādīto mātes vai meitas sabiedrību. Vienlaikus būs jāapliecina, ka mātes vai meitas sabiedrībai nav nodokļu parādu un nav pasludināts maksātnespējas process, norāda ministrijā.

Ar mērķi ļaut jaunuzņēmumiem piesaistīt augsti kvalificētus speciālistus specifiskā nozarē, turpmāk jaunuzņēmumu atbalsta programmas pieteicējam nebūs jāapliecina, ka tā darbinieks darba attiecību laikā negūs citus ienākumus. Vienlaikus precizēta jaunuzņēmumu pieteikuma veidlapa dalībai atbalsta programmā nodokļu atvieglojumiem un augsti kvalificētu darbinieku piesaistei, nosakot skaidrus pieteikšanās nosacījumus.

2020.gada 3.septembrī Saeima pieņēma grozījumus Jaunuzņēmumu darbības atbalsta likumā, kas paredz atvieglot prasības uzņēmumu dalībai atbalsta programmā nodokļu atvieglojumiem un augsti kvalificētu darbinieku piesaistei, atgādina ministrijas pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.