Menu
 

Pašvaldība: Mārupes novadā nav izteiktu Covid-19 izplatības perēkļu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lai arī 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 Mārupes novadā sasniegusi 111 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju, patlaban novadā nav izteiktu slimības izplatības perēkļu, sacīja Mārupes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Žunde.

Viņa norādīja, ka pašvaldībā nav sociālo namu, kā arī pašvaldības iestādes ir nelielā skaitā. "Jaunmārupes pamatskolā diviem skolēniem un diviem pedagogiem apstiprināta saslimšana ar Covid-19, kopumā piecas klases un septiņi pedagogi atrodas pašizolācijā," sacīja Žunde.

Viņa stāstīja, ka arī Mārupes Valsts ģimnāzijā saslimstība ar vīrusu ir apstiprināta diviem pedagogiem un vienam skolēnam, kā rezultātā pašizolācijā atrodas trīs klases, kopā 90 bērni, kuriem mācības tiek nodrošinātas attālināti.

Mārupes pamatskolā vīruss apstiprināts vienam bērnam un vienam pedagogam, tāpēc pašizolācijā atrodas viena klase. Skultes sākumskolā nav konstatēti saslimšanas gadījumi skolēnu vidū, apstiprināta saslimšana vienam iestādes darbiniekam, teica Mārupes novada pārstāve.

Viņa stāstīja, ka patlaban bērnudārzā "Lienīte" apstiprināta saslimšana vienam bērnam četrgadīgo grupiņā, kā rezultātā četri darbinieki un viena grupa atrodas pašizolācijā. Pārējās pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes šobrīd strādā klātienē un tajās nav neviena aktīva saslimšanas gadījuma.

Kā ziņots, Latvijā kopumā līdz šim ar Covid-19 saslimušas 14 273 personas, bet 184 inficētas personas mirušas. Patlaban valstī ir 12 403 aktīvi saslimšanas ar Covid-19 gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.