Menu
 

Izcilības balvas kultūrā saņems platforma "Latvian Literature", LJTI direktore Laiviņa un operdziedātāja Rebeka

  • Autors:  LETA
Operdziedātāja Marina Rebeka. Foto - arhīvs Operdziedātāja Marina Rebeka. Foto - arhīvs

Izcilības balvas kultūrā šogad tiks piešķirtas platformai "Latvian Literature" (LL), Latvijas jaunā teātra institūta (LJTI) direktorei Gundegai Laiviņai un operdziedātājai Marinai Rebekai.

Kā informēja Kultūras ministrijas (KM) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale, LL Izcilības balva kultūrā saņems, jo tā ir sniegusi nozīmīgu ieguldījumu Latvijas literatūras atpazīstamībā ārvalstīs, zīmola "#iamintrovert" rezonansi un novērtējumu starptautiskos konkursos un spožu Latvijas dalību Londonas grāmatu tirgū Baltijas valstu viesu valstu statusā, Latvijas literatūras eksportā panākot būtisku kāpinājumu arī šajā gadā.

LJTI direktorei Laiviņai Izcilības balva kultūrā tiks piešķirta par mērķtiecīgu darbu LJTI iesaistē vairākos starptautiskos, Eiropas līmeņa projektos un dažādu valsts, kā arī Eiropas līmeņa kultūras notikumu veidošanā.

Savukārt Rebekas karjera un starptautiskā atzinība aizvadīto gadu laikā sasniegusi neredzētus augstumus - starptautiska mūzikas kritiķu žūrija piešķīrusi dziedātājai prestižo "International Classical Music Awards" balvu kategorijā Gada mūziķis, savukārt viņas jaunāko albumu "Elle" žurnāli "Forum Opera" un "Oper!" izvēlējušies par šī gada maija mēneša albumu.

Šodien ceremonijas norisei plkst.18 varēs sekot līdzi portālā "Delfi" un ministrijas tīmekļvietnē. Turpinot tradīciju, Izcilības balvas kultūrā ceremoniju arī šogad organizē viena no mākslas augstskolām, kas šogad irLatvijas Kultūras akadēmija.

Video veidojusi radošā komanda scenārija autores un režisores Kristas Burānes vadībā, iesaistoties operatoram Valdim Celmiņam, māksliniecei Pamelai Butānei un komponistam Jēkabam Nīmanim. Savukārt sarunas ar Izcilības balvas kultūrā laureātiem video pastaigā vadīja dzejnieks un mūziķis Kirils Vilhelms Ēcis.

KM norādīja, ka kandidātu pieteikumus apbalvojumam izvirzīja ministrijas pārraudzībā esošās institūcijas, nozaru konsultatīvās padomes un nevalstiskās organizācijas, kā arī pašvaldības. Iesniegtos pieteikumus atbilstoši apbalvojuma nolikumā noteiktajam izvērtēja Latvijas Nacionālā kultūras padome un apstiprināja kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA). KM apbalvojums - Izcilības balva kultūrā - iedibināts 2014.gadā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.