Menu
 

Ziemassvētku brīvdienās Pierīgā dedzis šķūnis, kūpinātava, pirts, automašīna un adventes vainags Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) Ziemassvētku brīvdienās no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis teju 20 izsaukumu. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks izcēlies piektdien no rīta Sējas novadā, kur 300 kvadrātmetru platībā dega šķūnis. Dzēšanas darbos piedaloties Inčukalna Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības pārstāvjiem, četru stundu laikā ugunsgrēks tika likvidēts, informēja VUGD.

Brīvdienās ugunsgrēkos Pierīgā cietuši divi cilvēki. Naktī uz sestdienu pēc četru stundu darba tika likvidēts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Olaines novadā, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas pagrabs, starpstāvu pārsegums un piebūve 85 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies seši cilvēki, tajā skaitā viens, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem.

Savukārt sestdien vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Salaspils novadu, kur divstāvu dzīvojamās ēkas pagrabstāvā dega pirts 5 m2 platībā. Mēģinot saviem spēkiem dzēst ugunsgrēku, cieta cilvēks, kurš arī nonāca NMPD mediķu aprūpē.

Trīs izsaukumi saņemti no Mārupes novada. Ceturtdien pēcpusdienā tur bija aizdegusies kūpinātava un dažas stundas vēlāk – vieglā automašīna, bet sestdien pēcpusdienā divstāvu dzīvojamā mājā Krēsliņu ielā dega adventes vainags – uguns bija pārmetusies uz aizkariem un papostījusi telpas sienas pāris kvadrātmetru platībā.

Vēl ceturtdien Saulkrastu novada kooperatīvā “Saulītē” degusi vienstāva saimniecības ēka 21 m2 platībā, piecstāvu dzīvojamā mājā Tallinas ielā Jūrmalā – ēdiens uz plīts, Olaines novada Medemciemā un Alejas ielā Jūrmalā – sodrēji dzīvojamo māju dūmvadā, bet deviņstāvu dzīvojamā ēkā Skolas ielā Salaspilī un vienstāva neapsaimniekotā ēkā Atbalss ielā Jūrmalā – atkritumi.

Piektdien pievakarē Ķekavas novada Vimbukrogā glābēji sakārtojuši ceļa braucamo daļu pēc divu vieglo automašīnu sadursmes, sestdien no rīta izvilkuši no grāvja vieglo automašīnu pie Ventspils šosejas Babītes novadā, bet Ādažu novada Kadagā un Garkalnes novada Berģos aizvākuši ceļa braucamajai daļai pārkritušus kokus.

Svētdien pēcpusdienā saņemts izsaukums uz Kaugurciema ielu Jūrmalā, kur palīdzība bijusi nepieciešama gulbim. VUGD darbinieki putnu notvēra un nodeva Savvaļas putnu palīdzības biedrības pārstāvjiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.