Menu
 

Nedēļas nogalē Rīgas reģionā aizturēti 13 dzērājšoferi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Kopš pagājušās piektdienas Rīgā un galvaspilsētas apkārtnē aizturēti 12 autovadītāji alkohola reibumā un viens – narkotisko vielu iespaidā, liecina Valsts policijas informācija.

Naktī uz svētdienu Jūrmalā kāds automašīnas “Volvo” vadītājs, būdams alkohola reibumā izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, uzbraucot šķērslim. Pēc notikušā vadītājs apgūlās automašīnas salonā, aizklāja seju un sākotnēji nereaģēja uz policijas darbinieku vairākkārtējiem aicinājumiem atvērt automašīnas durvis. Vīrieša izelpā konstatētas aptuveni 2,4 promiles. Ņemot vērā, ka vīrietis pārvietošanās aizlieguma laikā brauca bez attaisnojoša iemesla un aizpildīta pašapliecinājuma, viņam piemērots arī 500 eiro naudas sods par mājsēdes pārkāpšanu.

Jau ziņots, ka piektdienas vakarā Jūrmalā, Dubultu prospektā, aizturēts kāds automašīnas vadītājs, kurš pie automašīnas stūres atradās 1,35 promiļu reibumā. Vīrietis policistiem apgalvoja, ka devies uzpildīt degvielu un aizmirsis aizpildīt pašapliecinājumu. Vīrietim piemērots 500 eiro liels naudas sods par ārkārtējā situācijā noteikto ierobežojumu neievērošanu. Tāpat viņam likumā noteiktajā kārtībā būs jāatbild par braukšanu alkohola reibumā.

Pēdējo triju dienu laikā Rīgas reģionā reģistrēti 168 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši 13 cilvēki, tostarp četri gājēji. Kā iepriekš vēstīja Valsts policija, Rīgā nozagtas automašīnas vadītājs sestdien iekļuvis divos satiksmes negadījumos uz Daugavpils šosejas, tostarp netālu no Salaspils tuvumā.Plkst.13 Ogres novadā uz Daugavpils šosejas notika četru automašīnu sadursme, kurā cieta divi cilvēki.

Skaidrojot notikušā apstākļus, atklājies, ka viena no avārijām iesaistītājām automašīnām – 2013.gada izlaiduma "Audi Q7" – sestdien bija nozagta Rīgā. Tās vadītājs sestdien iepriekš Salaspils tuvumā sadūries ar citu automašīnu, taču notikuma vietu pametis un turpinājis ceļu Daugavpils virzienā.

Nedēļas nogalē Rīgas reģionā sastādīts 131 administratīvā pārkāpuma protokols par braukšanas ātruma pārsniegšanu, kā arī viens protokols par agresīvu braukšanu.

Rīgā un galvaspilsētai tuvējos novados arī reģistrētas divas automašīnu zādzības un divas velosipēdu zādzības, kā arī divas zādzības no mājokļiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.