Menu
 

Siguldas novadā palielināts pašvaldības līdzfinansējums privātajiem bērnudārziem un auklītēm

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Siguldas novada pašvaldības domes sēdē apstiprināts līdzfinansējuma apmērs privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm un bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzējiem jeb sertificētajām auklēm. Jaunais atbalsta apmērs noteikts, ņemot vērā vidējās izmaksas Siguldas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs.

Lai nodrošinātu līdzfinansējumu privātajām pirmsskolas izglītības iestādēm un bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzējiem, 2021. gadā pašvaldības budžetā kopumā plānoti 450 000 eiro, liecina informācija novada pašvaldības interneta vietnē.

Šogad, ja bērns ir sasniedzis pusotra gada vecumu, nav nodrošināts ar vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē un apmeklē privāto izglītības iestādi, līdzfinansējuma apmērs palielināts līdz 224,92 eiro līdzšinējo 222,98 eiro vietā mēnesī, bet bērniem, kuri apgūst obligāto sagatavošanu pamatizglītības ieguvei, atbalsts ir nedaudz samazināts – 135,36 eiro (2020. gadā atbalsta apmērs bija 144,98 eiro). Jāatzīmē, ka jaunais līdzfinansējuma apmērs tiek piemērots no 2021. gada sākuma, un šobrīd tiek veikti līgumu grozījumi un pārrēķini tiem rēķiniem, ko bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzēji un privātās pirmsskolas izglītības iestādes iesniedza par šā gada janvāri un februāri. Līdzfinansējuma apmērs stāsies spēkā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā – pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas apstiprinājuma.

Siguldas novada domē atgādina, ka jau vairākus gadus pašvaldības līdzfinansējums privātajām izglītības iestādēm tiek saglabāts arī tiem bērniem, kuriem nodrošināta vieta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs, bet vecāki izvēlas privātās pirmsskolas izglītības iestādes pakalpojumus – līdz šim pašvaldības atbalsta apmērs mēnesī par vienu bērnu no pusotra gada vecuma līdz brīdim, kad bērns uzsāk obligāto sagatavošanu pamatizglītības ieguvei, bija 198,46 eiro, bet 2021. gadā līdzfinansējums šiem bērniem būs 202,12 eiro. Bērniem, kam nepieciešama obligātā sagatavošana pamatizglītības ieguvei, bet kuru vecāki būs atteikuši vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, pašvaldības atbalsts šogad būs mazāks – 112,56 eiro (2020. gadā 120, 46 eiro).

Līdzfinansējuma nelielais samazinājums bērniem, kuri apgūst obligāto sagatavošanu pamatizglītības ieguvei, skaidrojams ar to, ka šogad valsts mērķdotācijas apjoms pedagogu atalgojumam ir palielinājies.

Savukārt bērniem, kuri saņem sertificētu auklīšu pakalpojumus, gadījumos, kad pašvaldība nevar nodrošināt vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, pašvaldības līdzfinansējums palielināts līdz 141,40 eiro mēnesī. Saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem atbalsta apmērs bērnu uzraudzības pakalpojumam tiek samazināts par 50%, ja bērnam piedāvāta vieta pašvaldības bērnudārzā un ja Siguldas novadā deklarēts tikai bērns un viens no vecākiem uz kalendārā gada 1.janvāra plkst. 00.00.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.