Menu
 

Ķekavietis Miezis atgriežas 3x3 individuālā pasaules ranga līderpozīcijā

  • Autors:  LETA
Foto - basket.lv Foto - basket.lv

Nauris Miezis atgriezies 3x3 basketbola individuālā pasaules ranga līderpozīcijā, informē Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA).

Rangs bija iesaldēts uz vienu gadu kopš pērnā gada 1.aprīļa. Šajā laikā spēlētājiem un komandām bija iespēja pelnīt ranga punktus, taču tie savu vērtību iegūst vien pēc reitinga atsaldēšanas.

No šī gada 1.oktobra FIBA ranga uzskaites sistēma atgriezīsies ierastajā režīmā, ieskaitē ņemot vērā sportistu un komandu sniegumu pēdējo 12 mēnešu laikā.

Pirms tam FIBA 3x3 Pasaules tūres 2020.gada vērtīgākais spēlētājs Miezis rangā bija otrais aiz Dušana Bulata ("Novi Sad") bet tagad apdzinis serbu basketbolistu. Trešais ir Bulata tautietis Stefans Kojičs ("Liman").

Iepriekš Miezis ranga līderpozīcijā bija no 2019.gada 21.oktobra līdz 2020.gada 15.janvārim. Aizpērn ranga līderpozīcijā pabija arī Kārlis Lasmanis, kurš aktuālajā reitingā ir piektais. Vēl Edgars Krūmiņš ieņem septīto vietu, Agnis Čavars atrodams 11.pozīcijā, Artūrs Strēlnieks ir 48., bet vēl starp 250 labākajiem ir Armands Ginters (82.), Roberts Pāže (101.), Mārtiņš Šteinbergs (109.) un Armands Seņkāns (120.).

Komandu ieskaitē par līderi kļuvusi "Riga", kurā spēlē Miezis, Lasmanis, Krūmiņš, Čavars un Strēlnieks. Uz otro vietu atbīdīta "Liman", bet trešā ir cita Serbijas komanda "Ub". Pārējo četru latviešu pārstāvētā "Jelgava" ir 20.pozīcijā.

Sievietēm no Latvijas basketbolistēm visaugstāk ir Baiba Eglīte, kura ir 167.pozīcijā. Turpat netālu ir Ieva Kūlīte (170.) un Kristīna Petermane (176.), bet Liene Stalidzāne atrodas 197.vietā,

U-23 vērtējumā no latviešiem labākais ir Roberts Kāpostiņš (137.), bet U-18 ieskaitē - Mārcis Osis (14.) un Enija Ķīvīte (74.).

Federāciju rangā Latvija vīriešu konkurencē ir piektā, bet sieviešu konkurencē ieņem 24.vietu. Kopējā ieskaitē Latvija ir desmitajā pozīcijā.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.