Menu
 

Šogad "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas" kolekciju veido 28 grāmatas no astoņām izdevniecībām

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Šī gada "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas" kolekciju veido 28 grāmatas no astoņām izdevniecībām, informēja Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova.

LNB izveidotā un vadītā lasīšanas veicināšanas programma "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija" šogad notiek jau 21.gadu.

Tretjakova atzīmēja, ka pirmo reizi programmas pastāvēšanas laikā Kultūras ministrijas finansējumam pievienojas Izglītības un zinātnes ministrijas finanšu līdzekļi vairāk nekā 300 projektā "Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai" iesaistītajām skolām. Kopumā programmas grāmatu kolekcija un īpaši izstrādāta metodika ar satura izpratnes un radošiem uzdevumiem nonāks 900 dalībinstitūcijās, tostarp arī ap 70 latviešu diasporas centros 30 pasaules valstīs.

Šī gada "Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas" kolekciju veido 28 grāmatas. Tās ir 11 oriģinālliteratūras grāmatas, bet tulkoto literatūru pārstāv 17 izdevumi no desmit valodām - igauņu, lietuviešu, somu, zviedru, ukraiņu, franču, angļu, vācu un nīderlandiešu.

Kolekcijā iekļauts Ērikas Bērziņas darbs "Mammas dzejoļi", Bena Beranta "Bubuļbailes", Agneses Vanagas "Pagalma enciklopēdija jeb kas tad tas?", Jura Zvirgzdiņa "Kapteiņa zirdziņš", Ilo Pikova "Tuk-tuk!" un Petri Tamminena "Kā sagaidīt citplanētieti"".

Tāpat kolekcijā iekļauts Ievas Melgalves un Elizabetes Lukšo-Ražinskas darbs "Emī un Rū", Lūkasa Hartmaņa "Tik garš deguns", Pireta Raudas "Kā izglābt mazītiņo mammu", Mika Kerenena "Armando", Kairi Lookas "Pija Prjaņika un bandīti" un Halinas Vdovičenko "36 un 6 kaķi".

Interesenti ir aicināti lasīt arī Anetes Shāpas darbu "Lampiņa", Dzintara Tilaka "Šausmiņa", Ulfa Starka "Bēguļi", Sāras Penipārkeres "Pakss", Māra Runguļa "Asins lietus" un Ingas Žoludes "Pirmo reizi uz Zemes".

Kolekciju papildina arī Katrīnas Randelas darbs "Čells, Sofija un Parīzes jumti", Andrusa Kivirehka "Tilda un putekļu eņģelis", Džeinas Šteinbergas "Lasītāja", Dženijas Hanas "Visiem zēniem, kurus esmu mīlējusi", Lotes Vilmas Vītiņas "Meitene" un Barta Mūjārta "Brāļi".

Tāpat interesenti ir aicināti lasīt Delfīnes de Vigānas darbu "Lojalitātes", Seljas Ahavas "Lietas, kas krīt no debesīm", Kristīnes Ulbergas "Kariete uz Santjago" un Lauras Vinogradovas darbu "Upe".

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.